BIST 9.530
DOLAR 32,47
EURO 34,80
ALTIN 2.476,25
HABER /  DÜNYA

'Hamas'a ağır bedel ödediyoruz'

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu İsrail'e yönelik sürdürülen operasyonları böyle değerlendirdi

Abone ol

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, ''Gazze'ye operasyonlar sürüyor ve bunu genişletmeyi planladık'' dedi.

Binyamin Netanyahu haftalık kabine toplantısında yaptığı açıklamada, İsrail Savunma Kuvvetleri'nin Gazze'de 1000'den fazla noktaya saldırdığı ve hedefleri başarıyla tahrip ettiğini, operasyonların planlandığı gibi devam ettiğini söyledi.

Netanyahu, ''Hamas'a ve diğer terör örgütlerine ağır bir bedel ödetiyoruz'' derken, İsrail Savunma Kuvvetleri'nin operasyonlarda ciddi bir ilerleme kaydettiğini de sözlerine ekledi.

GAZZE'YE OPERASYONLAR SÜRÜYOR

Başbakan Netanyahu, operasyonların gelecekteki seyrine ilişkin ''Gazze'ye operasyonlar devam ediyor ve bunu genişletmeyi planladık'' demekle yetindi.

Netanyahu'nun bu açıklaması İsrail medyasında kara operasyonunun çok yakın olduğu şeklinde yorumlandı.

ABD HALKINA KATKILARINDAN DOLAYI TEŞEKKÜR ETTİM

Öte yandan Netanyahu, dünya liderleriyle yürüttüğü telefon diplomasisi içinde ''Görüşmelerim sırasında İsrail'in kendini savunma hakkına saygı gösteren dünya liderlerine minnettarlığımı ilettim. Kendilerine sivillere zarar vermemek için elimizden geleni yaptığımızı ancak Hamas ve diğer örgütlerin sivilleri vurmak için çaba sarf ettiklerini de belirttim'' dedi.

Obama ile haftasonu yaptığı görüşmenin içeriği hakkında bilgi veren Başbakan Netanyahu, ''Obama'ya, İsrail'in kendini savunma hakkına verdiği destek ve demir kubbeyi geliştirmek için ABD halkının katkıları için teşekkür ettim'' dedi.

Netanyahu, yeni askere çağrılan yedeklere de ''hızlı ve etkileyici bir biçimde hareket ederek görev yerlerine gitmelerinden dolayı hepsine minnettarım'' diyerek teşekkür ederken, yedek ve askere alınanların herhangi bir emir almaya hazır durumda olduklarını da sözlerine ekledi.

Binyamin Netanyahu, ''Hükümet olarak görevimiz, vatandaşlarımızın güveni için gereken her şeyi yapmaktır. Biz de bunları yapıyoruz'' dedi.