BIST 9.525
DOLAR 32,61
EURO 34,84
ALTIN 2.502,51
HABER /  POLİTİKA

Erdoğan-Obama görüşmesinde sürpriz kişi

Başbakan Erdoğan ve ABD Başkanı Obama görüşmesinde sürpriz bir, mektup vermek için bulunacak.

Abone ol

Mavi Marmara'da katledilen Furkan Doğan'ın babası Ahmet Doğan, oğlunun davası ile ilgili mektubu bizzat Obama'ya vermek üzere Erdoğan ile birlikte Amerika'ya uçtu.

Dünya Bülteni'nden Gürsel Aksoy'un haberine göre İsrail'in Mavi Marmara'da katlettiği Furkan Doğan'ın babası Ahmet Doğan, oğlu için ABD'de açılan davanın savsaklanmasını anlatan mektubu bizzat ABD Başkanı Barack Obama'ya vermek üzere Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile birlikte Amerika'ya gitti.

Ahmet Doğan'ın, ABD Başkanı Obama'ya vereceği mektupta, aynı zamanda ABD vatandaşı olan Furkan Doğan için ABD'de açılan davayı ABD bürokrasisinin nasıl engellediği, ABD Adalet Bakanlığı'nın da nasıl duyarsız kaldığı anlatılıyor.

MEKTUP VERECEK

Ahmet Doğan'ın Obama'ya vereceği mektup, Furkan Doğan'ın Türkiye'deki avukatları tarafından hazırlandı. Ramazan Arıtürk ve Cihat Gökdemir tarafından hazırlanan mektup, Ahmet Doğan'a verildi. Ahmet Doğan da mektubu bugün Erdoğan'a götürerek, Obama'ya vermesini rica etti. Erdoğan ise Ahmet Doğan'a, 'Bu mektubu ben verebilirim ama senin vermen daha iyi olur, ben seni bu mektup için resmi heyete dahil ettireceğim' diyerek, kendisiyle beraber Amerika'ya gelmesini istedi.

Dört saat gibi kısa bir sürede tüm hazırlıklarını tamamlayan Ahmet Doğan ise, Başbakan Erdoğan ile birlikte ABD'ye doğru yola çıktı.