BIST 9.693
DOLAR 32,59
EURO 34,79
ALTIN 2.509,30
HABER /  POLİTİKA

Sırrı Sakık partisi BDP'yi böyle eleştirdi

Sırrı Sakık milletvekillerine kıyak olarak nitelendirilen kanun teklifinden imzasını çeken partisini eleştirdi

Abone ol

BDP Milletvekili Sırrı Sakık, Türkiye'nin Nabzı programında kamuoyunda çok tartışılan milletvekilleri imtiyazlarına tanınan yasa teklifiyle ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Teklifle ilgili partisinin tavrını da eleştiren Sakık, "Birileri imza veriyorsa imzasının arkasında durmalı" dedi.

"CHP'NİN MHP'NİN RÜZGARINA KAPILDIK"

"Kendi partinizi de bu eleştirinize katıyor musunuz?" sorusuna "Evet" yanıtı veren Sakık, şöyle devam etti:

"Milletvekilinin hakkı hukuku birçok genel müdürün, bürokratın gerisinde. Medya kıyametler koparıyor. O kıyametler koparan köşe yazarlarının çoğunun milletvekilinden daha fazla maaş aldığını biliyoruz. Olup bitenlerin halkın vicdanında yer edindiğini söylemiyorum ama dinime küfreden Müslüman olsa. Ya imza vermeyeceksiniz, imzalıyorsanız da arkasında duracaksınız. CHP'nin, MHP'nin rüzgarına kapılıp... Niye imza verdiniz, niye çektiniz? Ne değişti?"

AK PARTİ İMZALARI GERİ ÇEKMEMİŞTİ

Hatırlanacağı üzere milletvekillerine yeni haklar getiren kanun teklifi önce 4 parti tarafından kabul edilmiş, daha sonra da MHP, CHP ve BDP imzalarını geri çekmişti. Bunun üzerine AK Parti adına bir açıklama yapan Hüseyin Çelik de imzalarının arkasında olduklarını söylemişti. Hüseyin Çelik şöyle demişti;

"AK Parti adına bunu çok net söylüyorum. Kim ne derse desin, kim imzasını çekerse çeksin, kim bunun arkasında durmazsa durmasın, biz bunun arkasında duruyoruz. Yapılması gereken bir şeydir. Bunu TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'ndan geçirdiğimiz gibi Genel Kurul'dan da geçirir, bunu kanun haline getirir. Halkımızı da bunun ne olduğunu anlatırız"