BIST 9.916
DOLAR 32,52
EURO 34,89
ALTIN 2.443,28
HABER /  GÜNCEL

PKK'lılar Erdoğan'ı böyle izliyor

Sınır dışına çekilmek için yola çıkan 13 kişilik ilk PKK'lı grup, silahlarıyla birlikte Metina bölgesine ulaştı.

Abone ol

K. Irak'a çekilen PKK'lılar kamplarda televizyondan Türkiye'deki gelişmeleri izleyip  hükümetin atacağı adımları bekliyor. 

Radikal gazetesi bu çarpıcı kare için "yeni sürecin ilk fotoğrafı Irak'a çekilen ilk gruptan" ifadesini kullandı. Aynı fotoğraf Sözcü'de "Apo'dan sonra Tayyip'in ağzının içine bakıyorlar" yazısıyla yer buldu. Gazete ayrıca "PKK'lılar Tayyip'e hayran" başlığını attı.

Radikal'den Rifat Başaran'ın haberine göre gelen grubun sorumlusu Cigerxwin Fırat, 8 Mayıs’tan bu yana insansız hava araçlarının geçen yıllara göre daha yoğun keşif uçuşları yaptığı belirterek, bu uygulamanın çekilmeyi geciktirdiğini iddia etti.pkk.20130515080938.jpg

HASAN CEMAL DE EŞLİK ETTİ

30 kadar gazeteci, önceki gün Duhok'tan alınarak PKK'nın Metina bölgesindeki kampına götürüldü. Burada bir gece kaldıktan sonra, sabah 04.30 sularında geri çekilen ilk grubu görüntülemek üzere Irak'ın Çukurca sınırına gidildi. Grup, 06.25'te dağlardan aşağıdaki ova kısmına inmeye başladı. 6'sı kadın 13 PKK'lıya, aralarında gazeteci yazar Hasan Cemal'in de bulunduğu üç gazeteci de son saatlerinde eşlik etti.

ŞEMSİYELERLE YÜRÜDÜLER

Çözüm sürecinin ilk başlarında bunun Hükümet'in bir “özel savaş oyunu” olduğunu düşündüklerini ifade eden Fırat, "Sonradan bunun Önderliğimizin açıklaması olduğunu anlayınca gerekli hazırlıkları yaptık. Halen Türk Devletine karşı güvensizliğimiz var. Bu saatten sonra silahlar susuyorsa, siyasetin yolu da açılmalı” dedi. Fırat, insansız hava araçlarının daha aktif çalıştığını anlatırken, gelen grupta yer alan PKK’lıların ellerindeki şemsiyeler dikkat çekti. Fırat, eriyen kar surlarının bazı yerlerde geçi vermediğini de anlattı.

DEVLETTEN ADIM BEKLİYORLAR

Radikal’e konuşan Fırat, çekilme konusunda devletten de adım beklediklerini belirterek, “Halen bölgede karakol inşaatları sürüyor. Yeni karakollar yapılıyor. Koruculuk sistemi dağıtılmadığı gibi korucular mevzilerinde bekliyor. İnsansız hava araçlarının hareketliliğini 8 Mayıs’tan sonra geçen yıllara göre iki kat arttı. Tüm bunlar bizim gecikmemize neden oluyor. Tam yola çıktık, Heron hareketliliği nedeniyle 2 saat saklanmak zorunda kaldık. Ama daha sonra şemsiyemizi açıp yürüdük” dedi.

pkklilar.20130515081736.jpg

BU DA SÖZCÜ'NÜN YORUMU

sozcu.20130515081855.jpg