BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL

Reyhanlı'da asıl hedef o bakandı!

Reyhanlı'da 51 kişinin ölümüne sebep olan bombalı saldırıda asıl hedefin bir bakan olduğu iddia edildi.

Abone ol

Suriye ve Çözüm Süreci gündemi ile sıcak günler yaşayan Türkiye, Reyhanlı'daki bombalı eylemle sarsıldı. 51 kişinin öldüğü saldırıda onlarca vatandaşımız da yaralandı.

Saldırı sonrası provokasyon amaçlı ciddi girişimler olsa da jet hızı ile alınan yayın yasağı bu eylemleri önledi. Ancak patlamanın perde arkası hala net olarak aydınlanmış değil.

ASIL HEDEF ADALET BAKANI'YDI

Reyhanlı saldırısı ile ilgili daha önce kimsenin ulaşamadığı bir bilgiye Yazete.com ulaştı. Reyhanlı'daki patlamanın hedefi ne Suriyeli mülteciler ne de Reyhanlı halkıydı. Asıl hedef patlamanın büyük hasar verdiği Reyhanlı Belediye Başkanlığı binasında toplantı yapacak olan Adalet Bakanı Sadullah Ergin ve AK Partili belediye başkanlarıydı.

Adalet Bakanı Sadullah Ergin, Çözüm Süreci ve Suriyeli mültecilerin durumu ile ilgili olarak bölgedeki AK Partili belediye başkanları ile cumartesi günü; yani patlamanın olduğun gün, bir araya gelmek istedi. Üstelik yer olarak da patlamanın ciddi hasar verdiği Reyhanlı Belediye Başkanlığı binası seçildi.

BAKAN BOYUN FITIĞI OLUNCA...

Ancak hafta içerisinde boyun fıtığı geçiren Sadullah Ergin, toplantıyı öne çekerek cuma gününe aldı. Haftasonunu dinlenmek için ayıran bakan toplantıyı cuma günü saat 18 ile 21:30 arasında gerçekleştirdi. Toplantıya, Bakan Sadullah Ergin'in yanı sıra Reyhanlı Belediye Başkanı Hüseyin Şanverdi, Reyhanlı AK Parti İlçe Başkanı Mehmet Hacıoğlu ile çevre il ve ilçelerden AK Partili belediye başkanları da katıldı.

Bakan Ergin, bu kritik toplantıyı öne çekerek kendisine ve AK Partili belediye başkanlarına dönük bu saldırdan da kurtulmuş oldu.