BIST 10.169
DOLAR 32,26
EURO 34,76
ALTIN 2.401,17
HABER /  DÜNYA

Denize giren çocuklar boğuldu

Hatay’ın İskenderun ilçesinde denize giren 3 çocuktan ikisi hayatını kaybetti.Hayatını kaybedenlerden birisinin Suriyeli olduğu tespit edild...

Abone ol

Hatay’ın İskenderun ilçesinde denize giren 3 çocuktan ikisi hayatını kaybetti.Hayatını kaybedenlerden birisinin Suriyeli olduğu tespit edildi.
Alınan bilgilere göre öğleden sonra beş kişi olduğu öğrenilen grup İskenderun sahili Yelken Kulübü civarında serinlemek için denize girdiler. Dalgalı olmasına rağmen denize giren çocuklar bir süre sonra su üzerinde çırpınyaya başladılar. Çocuklardan birisi çevredeki vatandaşların müdahalesi ile kurtarılırken diğer ikisi dalgalar arasında kayboldular. Çevredeki vatandaşların haber vermesi üzerine olay yerine gelen polis karadan arama çalışmaları yaparken sahil güvenlik komutanlığından iki ekipte denizde arama çalışmaları başlattılar. Yaklaşık iki saat süren aramalar sonunda Suriye uyruklu olduğu öğrenilen Yusuf Farcı’nın (10) cesedine ulaşıldı. Sahil güvenlik ekipleri tarafından denizden çıkarılan Farcı’nın cesedini arkadaşları teşhis ettiler. Suriye’den gelen ve İskenderun’da bir evde misafir kaldıkları öğrenilen Yusuf Farcı’nın cansız bedeni otopsi yapılmak üzere 112 Sağlık ekipleri tarafından ambulansla İskenderun Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı. Türk olduğu öğrenilen diğer çocuğu arama çalışmaları ise devam ediyor.
(İHA)