BIST 9.693
DOLAR 32,59
EURO 34,78
ALTIN 2.506,37
HABER /  POLİTİKA

Erdoğan Necip Fazıl Ödül Töreni'nde!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Necip Fazıl Ödül Töreni'ne katıldı. Erdoğan, Türk devletlerinin siyasi dehalarının yanında mutlaka gönül insanlarının da olduğunu söyledi.

Abone ol

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, hiç bir zulumün payidar olmayacağını söyleyerek, "Bizim farkımız işgal değil ihya, yağma değil fetihtir" diye konuştu. Gençlerden Necip Fazıl'ı tekrar tekrar okumasını isteyen Erdoğan, herkesin onu anlamaya ve idrak etmeye ihtiyacı olduğunu söyledi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bu yıl 2. düzenlenen Necip Fazıl Kısakürek ödüllerinde konuştu. Tarihin, belli bir dönem zulümle, kanlı, savaşla, genil topraklar işgal etmiş daha sonra da saman alevi gibi sönmüş devletler kabristanlığı olduğunu söyleyen Erdoğan, şöyle konuştu;

"Zulüm payidar olmaz. Bizi tarihteki diğer devletlerden, diğer medeniyetlerden ayıran asıl fark işte budur. Bizim farkımız işgal değil ihya, yağma değil fetihtir. Farkımız budur. Bizim farkımız, göçmen kuşlara dahi sığınacak bir yuva kuran inceliktir.

"NECİP FAZIL'I TEKRAR TEKRAR OKUSUNLAR"

Hepimizin, bilhassa da gençlerimizin üstadı tekrar tekrar okumaya, anlamaya, onu idrak etmeye ihtiyacı var. Onu elbette tabulaştırmadan ve putlaştırmadan ama hatırasına gerekli hürmeti de göstererek, abimiz, yol arkadaşımız olduğunu unutmayarak, kendisini anlamaya çalışmalıyız. Zira onun eserleri ve mücadelesi, bizim olduğu kadar, gençlerimizin ve gelecek nesillerin de yolunu aydınlatacak kıymettedir, güçtedir."