BIST 9.717
DOLAR 32,48
EURO 34,94
ALTIN 2.436,67
HABER /  GÜNCEL

Şırnak ve Diyarbakır'da son durum ne TSK açıkladı

ŞIRNAK'ın Cizre ve Silopi, Diyarbakır'ın Sur ilçelerinde etkisiz hale getirilen teröristlerin sayısı 196'ya ulaştı. Genelkurmay Başkanlığı, operasyonlarla ilgili bilgi verdi.

Abone ol

ŞIRNAK ve Diyarbakır'da bölücü terör örgütü üyelerine yönelik operasyonlarda dün 14 terörist etkisiz hale getirildi.

Genelkurmay Başkanlığının internet sitesinde terör operasyonlarına ilişkin bilgi verildi. Buna göre, Şırnak Cizre'de devam eden operasyonlarda 6, Silopi'de 3 ve Diyarbakır Sur'da 5 terörist etkisiz hale getirildi.

CİZRE'DE 145, SUR'DA 40 TERÖRİST

Etkisiz hale getirilen teröristlerin sayısı Cizre'de 145'e, Silopi'de 11'e ve Sur'da 40'a, toplamda da 196'ya ulaştı.

Silopi ilçesinde 5 el yapımı patlayıcı imha edildi, 4 barikat açıldı. El yapımı patlayıcı yerleştirilen 12 tüp ile 740 kalaşnikof fişeği, 2 gece görüş cihazı ve bir el telsizi ele geçirildi.

BİNGÖL'DE 24 SIĞINAKTA PATLAYICI BULUNDU

Bingöl'de, bölücü terör örgütü mensuplarınca kullanıldığı tespit edilen 24 sığınakta 2 şişme bot, 2 sırt çantası, bir akü, 5 kilogram C4, el yapımı patlayıcı yerleştirilen 6 büyük tüp, 40 paralel bağlı pil, gıda, giyim ve yaşam malzemeleri ile örgütsel doküman bulundu.

Öte yandan, Kilis Elbeyli'de, Suriye'den Türkiye'ye yasa dışı yollardan geçmeye çalışan ve terör örgütü DAEŞ mensubu oldukları değerlendirilen biri çocuk 6 kişi yakalandı.

GÜVENLİK GÜÇLERİ CİZRE'DE 100 AİLEYİ TAHLİYE ETTİ

Şırnak'ta bölücü terör örgütüne yönelik operasyonlar sürerken güvenlik güçleri operasyonun ilk gününden bu yana talep eden yaklaşık 100 aileyi Cizre'den tahliye etti.

Türk Silahlı Kuvvetleri ve emniyet unsurlarının birlikte yürüttüğü "Şehit Jandarma Astsubay Kıdemli Çavuş Burak Demirci Operasyonu"nda terör örgütü üyeleri ile güvenlik güçleri arasında çatışmalar yaşanıyor. Sokağa çıkma yasağının devam ettiği ilçede silah sesleri yükselmeye devam ediyor.

Bu arada, güvenlik güçleri çatışma bölgelerine yakın yerlerde oturan vatandaşları da talepleri doğrultusunda güvenli bir şekilde bölgeden uzaklaştırıyor. Bu kapsamda Cizre'de operasyonların başladığı günden bu yana 100'e yakın aile, güvenlik güçlerinden talep etmeleri üzerine güvenli bölgelere taşındı.

Evlerinden çıkan aileler, güvenlik güçlerince zırhlı araçlarla yakın bölgelerden alındı. Aileler, daha sonra buralardan yakınlarının yanına gönderildi.

25 KİŞİLİK AİLE TAHLİYE EDİLDİ

Çatışmaların yoğun olarak yaşandığı Nur Mahallesi'nde yaşayan 25 kişilik Tutar ailesi de ilçeden son tahliye edilenler arasında yer aldı.

Telefonla güvenlik güçlerine ulaşan aile üyeleri, güvenli bir bölgeden zırhlı araçlarla taşındı. Araçlarla ilçe dışına kadar çıkarılan aralarında çocukların da bulunduğu aile, buradan yakınları tarafından alındı.

EVLERİNDEKİ KUR'AN-I KERİM'İ ALDILAR

Mesut Tutar, ilçe çıkışında gazetecilere yaptığı açıklamada, operasyonlar başlamadan önce ilçeden çıkmak istediklerini ancak gidecek yerleri olmadığı için evlerinde kaldıklarını söyledi.

Operasyonlar sürerken Nur Mahallesi'ndeki evlerinde kaldıklarını ifade eden Tutar, "Çatışmalar arttıkça özellikle çocuklarımız korkmaya başladı. Bunun üzerine çıkmaya karar verdik. Polisi aradık bizi zırhlı araçlarla bölgeden çıkardı" diye konuştu.

Şırnak'taki yakınlarının yanına gideceklerini anlatan Tutar, yaşananlardan özellikle çocukların olumsuz etkilendiğini kaydetti. 

Aralarında 7 çocuğun bulunduğu aile bireyleri, daha sonra gelen bir kamyonete binerek ilçeden ayrıldı. Ailenin yanlarına az sayıda eşyanın yanı sıra evlerindeki Kur'an-ı Kerim'i aldıkları da görüldü.