BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  GÜNCEL

Abisi dolandırılan gencin intikamı

Konya'da ağabeyini dolandırdığı iddiasıyla turizmcinin otomobilini kundakladı

Abone ol

KONYA'da İ.H. (27), ağabeyini dolandırdığını ileri sürdüğü turizmci M.K.'nın (29) otomobilini üzerine benzin dökerek kundakladığı iddiasıyla, arkadaşı M.P. (22) ile birlikte gözaltına alındı. İ.H.’nin otomobili yakma anı güvenlik kamerası tarafından görüntülendi.

Olay, dün saat 12.30 sıralarında merkez Selçuklu ilçesi Nişantaşı Mahallesi Kalemkar Sokak'taki park alanında meydana geldi. Turizmci M.K.'ya ait yaklaşık 100 bin lira değerindeki 38 AK 549 plakalı lüks otomobil park halinde iken yanmaya başladı. Olay yerine çağrılan itfaiye ekipleri tarafından müdahale edilen otomobil söndürülürken, kullanılamaz hale geldi.

KIRMIZI BİDONDAN AKARYAKIT İSTASYONU BELİRLENDİ

Olay yerinde inceleme yapan Gasp Büro Amirliğine bağlı ekipler bir işyerinin güvenlik kamera görüntülerinden kar maskeli bir kişinin otomobile kırmızı bir bidon ile benzin dökerek yaktığını belirledi. Çalışma başlatan ekipler benzinin nereden alındığını belirlemek için çevredeki akaryakıt istasyonlarını incelemeye aldı. Olay yerine yakın bir istasyondan kırmızı bidon ile benzin alındığını tespit eden ekipler, zanlıların kullandığı otomobilin plakasına ulaştı. Kiralık olduğu belirlenen aracın M.P. tarafından kiralandığını tespit etti. Şüphelinin adresini belirleyen ekipler bir ay önce cezaevinden çıktığı belirlenen M.P.’yi yakalayarak gözaltına aldı. Şüphelinin ifadesi doğrultusunda aracı kundakladığı ileri sürülen İ.H.’de evinde yakalandı.

SENİ O ARABALARA BİR DAHA BİNDİRMEYECEĞİM

Daha öncede darp, basit yaralama, yağma, kundaklama gibi suçlardan poliste kaydı bulunduğu öğrenilen İ.H. ve arkadaşı M.P. sağlık kontrollerinin ardından ifadeleri alınmak üzere Gasp Büro Amirliğine götürüldü. İ.H.’nin polise verdiği ilk ifadesinde, "M. ağabeyimi dolandırdı. Onun yüzünden evimize her gün haciz geliyordu. Ben de intikam almak için aracını yaktım" dediği öğrenildi. Hışır, kendisini görüntüleyen basın mensuplarına da "Onu bir daha o arabalara bindirmeyeceğim" dedi. Şüpheliler işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilecek.