BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  GÜNCEL

İşte teröristlerin hedefi! Şırnak'ta öyle bir not bıraktılar ki...

Şırnak'ta bölücü terör örgütü üyeleri, özellikle okulları hedef alarak çocukların eğitim görmelerine engel olmaya çalışıyor. Teröristler defalarca saldırdıkları okula öyle bir not bıraktı ki...

Abone ol

Şırnak'ta teröristler, bazen öğretmenleri tehdit ederek bazen de okullarda ders işlenmesine engel olmaya çalışarak çocukların öğrenimine darbe vurmayı amaçlıyor.

Bahçelievler Mahallesi'ndeki Bahçelievler Anaokulu'nun bahçesine el yapımı patlayıcı bırakan ve çocukların arasından güvenlik güçlerine ateş açan teröristler ne kadar acımasız olduklarını ortaya koyuyor. 

EĞİTİME BAKIŞINI ORTAYA KOYDU

Kentteki bir okulun girişine bölücü terör örgütünün şehir yapılanması  YDG-H üyelerince asılan yazı ise teröristlerin gençlerin eğitim almasının karşısındaki bakışını gösteriyor.

OKULU KAPATIP BU NOTU ASTILAR

Okulun girişine "Bu okul YDG-H tarafından kapatılmıştır. Açıldığı takdirde gereken ne ise yapılacaktır. Açıldığı takdirde müdahale edilecektir" yazısını asan teröristler, gençlerin eğitim almasını istemiyor. Söz konusu okulda eğitime devam edilirken teröristlerce asılan yazı güvenlik güçlerince kaldırıldı.

MEVZİ YAPTILAR

Teröristler, operasyonların sürdüğü Cizre ve Silopi'de ise bazı okulları karargah olarak kullanıyor. Silopi'de 23 Nisan İlkokulu ile Gazi Paşa İlkokulunu karargah ve mühimmat deposu olarak kullanan teröristler buralardan güvenlik güçlerine saldırmış, Cumhuriyet İlkokulunun çatısını ise ateşe vermişti.

ROKET ATILDI ATEŞE VERİLDİ

Operasyonların devam ettiği Cizre'de de okullar terör örgütü üyelerince hedef tahtasında tutuluyor.

Ahmet El Cezire İlköğretim Okulu ile Atatürk Anadolu Lisesi ek binasına operasyonların başladığı tarihten itibaren defalarca roket atan teröristler, Menderes İlköğretim Okulunu iki defa ateşe vererek büyük çaplı zarara sebebiyet verdi.