BIST 9.717
DOLAR 32,55
EURO 34,93
ALTIN 2.444,37
HABER /  POLİTİKA

Başbakan Davutoğlu'ndan teröristlere sert mesaj

Başbakan Davutoğlu, Ankara'da Orman ve Su İşleri Bakanlığı Toplu Açılış Töreni'ne katıldı. Davutoğlu, Güneydoğu'da yapılan operasyonlarla ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Abone ol

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, Ankara'da Orman ve Su İşleri Bakanlığı Toplu Açılış Töreni'nde son dakika açıklamalarda bulundu.

Güneydoğu'daki terör örgütü PKK'ya yönelik yapılan operasyonlar hakkında konuşan Davutoğlu, "Terör örgütü Doğu ve Güneydoğu Anadolu kalkınırsa oradaki halkı sömüremeyeceğini biliyor. Biz oradaki kardeşlerimize en güzel tesisleri yapmak istiyorken onlar yakıp yıkıyorlar. Cumhuriyet tarihi boyunca doğuya en müşvik yaklaşan hükümet biz olduk. Bölge halkının hakkını savunduğunu iddia eden bir avuç eşkiya bölgeyi yakıp yıkıyor. Öyle gözleri dönmüş ki ne cami, ne okul dinlemiyorlar ama bilsinler ki biz bunlara izin vermeyeceğiz. Bu terör örgütleri ve arkadasındakilere rağmen ülkemizi birlik, dirlik ve kardeşlik içinde kalkındırmaya devam edeceğiz" dedi.

Davutoğlu'nun konuşmasından satırbaşları:

Bugün tarihi bir gün. Anadolu haritası, 81 vilayet, 7 bölge için milat. Muhteşem eserler kazandırıyoruz. Anadolu'nun bereketli topraklarını birer birer zenginliğe dönüştürüyoruz. Su gibi aziz olmak için suyun kıymetini bilmek lazım.

Bugün devam ettirdiğimi gelenek Istıranca Barajı ile başladı. Toplu açılış geleneğini biz başlattık. Gururla ifade ediyorum ki en çevreci hükümet bizim hükümetlerimizdir.

"DÜNYADA AZALIYOR, TÜRKİYE'DE ÇOĞALIYOR"

AK Parti döneminde 3,5 milyar ağaç dikildi. Dünyadaki her insan için bir ağaç dikersek ülkemizdeki ağaç sayısı 7 milyarı geçer. Dünyada ormanlar azalırken Türkiye'de çoğalıyor. Anadolu'nun her güzel mekanına bir kez daha selam olsun diyorum. Mekana saygısı olmayanın çevreye saygısı olmaz.

"SU SORUNU ORTADAN KALDIRILMIŞTIR"

Türkiye yarı kurak iklim coğrafyasındadır. Dünyanın arazi büyüklüğü itibariyle 7. sırada değiliz ama tarım ürünleri konusunda dünya yedincisiyiz. Bütün bölgelerimizi gelişim projeleri ile kalkındırıyoruz. Bütün şehirlerimizin su sorunu ortadan kaldırılmıştır. Türkiye büyüyor, kalkınıyor hızla ilerliyor.

"ŞEHİRLERİMİZİ BU ANLAYIŞLA İNŞA EDİYORUZ"

Bu ülkenin her bir dağındaki her bir ağacın bekçisiyiz. İnsanı yaşat ki devlet yaşasın anlayışımız tüm insanlığı kapsayan bir anlayıştır. Şehirlerimizi bu anlayışla inşa eder, dağlarımızı bu anlayışla mahmur ederiz.

"TÜM VAATLERİ PAYLAŞTIK"

1 Kasım seçimleri öncesi milletimizin ihtiyaçları doğrultusunda vaadettilerimiz tüm vaatleri paylaştık. Gelir getirici ormanlar ikdas ediyoruz. Meyve ağaçları devlet eliyle dikilecek ve ürünü vatandaşlarımızın olacak. Kimseye haksızlık edilmeyecek ve bütün ülkemize yayılacak.

"AK PARTİ TUTAMAYACAĞI SÖZÜ VERMEZ"

AK Parti tutamayacağı sözü vermez, söz verince de mutlaka tutar. Eylem planını açıkladıktan sonra bir haftada yaptıklarımızı hatırlattık. Gerekli düzenlemeleri yaptıktan sonra işe koyulduk. 1 haftalık, 1 aylık, 3 aylık, 6 aylık vaatlerimizi gerçekleştirmeye başladık. Seçim öncesi söz verip, sözlerini unutanlardan olmayacağız.

"AYRIM YAPMADAN ELİMİZİ TAŞIN ALTINA SOKTUK"

Mesele millete, Türkiye'ye hizmetse biz kalıcı, geçici dönem diye ayrım yapmadan elimizi taşın altına soktuk. Ekonomiden güzel haberler alıyoruz, mutlu oluyoruz. 2002 yılında yüzde 10,8 olan açığı yüzde 1 seviyesine gerilettik. 2015 yılında beklentilerin üzerinde seyreden ekonomimiz dünyada en yüksek büyümelerden birini gerçekleştirdi. AK Parti kadroları iki seçim arasında işdünyası ve millete güven verebilmiştir. 2016 yılının çok daha iyi bir yıl olmasını bekliyoruz.
Bir ülkede geleceğe yönelik yatırımların gerçekleşmesi için siyasi istikrarın sağlanması gerek. 175 tesisin illerimize, vatandaşlarımıza, ülkemize ve milletimize hayırlı olmasını diliyorum.

"REKORA İMZA ATTIK"

Burada bir hususa dikat çekmek istiyorum. Açılışını yaptığımız tesisler 5 ile 7 yıl arasında kendisini finanse edecek. Her biri insanlarımızın derdine derman olacak. Bereketli projeler. Ülkemizin her bir köşesine hizmet götürmek için çalışıyoruz. Bu ülkenin geleceği için daha nice projeler hayata geçireceğiz.  Son 13 yılda 284 baraj inşa ederek kırılması zor bir rekora imza attık. Bütün bunlar Türkiye'nin kalkınma yolunda nasıl adımlar attığının göstergesidir. türkiye gerçekleştirdiği dev yatırımlarla dünyanın şampiyonlar ligine yükselmiş bir ülkedir.

"EKONOMİYE KATKISI 432 MİLYON TL"

AK Parti olarak hizmet çıtasını o kadar yükselttik ki şimdi 175 tesis açıyoruz. Eskiden mütavazı bir tesis için bakanlar kurulu gidiyordu. Bizde temel atma merasimi yok. Bugün olduğu gibi açılış törenleri yapıyoruz. Hizmete aldığımız tesislerin ekonomiye katkısı 432 milyon TL'dir.