BIST 9.916
DOLAR 32,53
EURO 34,82
ALTIN 2.442,65
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

Erdoğan MHP ile fena dalga geçti

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan çılgın projesini açıklarken isim vermeden MHP ile dalgasını geçti.

Abone ol

İNTERNETHABER.COM- Başbakan Recep Tayyip Erdoğan çılgın projesini açıklarken isim vermeden MHP ile dalgasını geçti. "Günaydın! Kendinize gelin ya.." diyen Erdoğan, muhalefet partisini seçim projesiyle vurdu.

ERDOĞAN TEST SÜRÜŞÜNÜ BAŞLATMIŞTI

MHP'nin seçim beyannamesinde Ankara-Konya arasında hızlı tren sözü vermesini gündeme getiren Erdoğan, Ankara-Konya hızlı tren seferlerinin test sürüşünü kendisinin başlattığını hatırlattı.

İstanbul Kongre Merkezi'ni dolduran konuklara ve ekranı başındakilere aylardır merkal beklenen projeyi açıklayan Erdoğan muhalefet partilerine de çattı.

"KENDİNİZE GELİN YA"

Mayıs ayında yolcu taşımaya başlaması planlanan Ankara-Konya hızlı tren seferlerini MHP'nin seçim vaadi olarak sunmasını Erdoğan, kaçırmadı ve MHP'yi isim vermeden şu sözlerle vurdu:

"Hızlı tren hayaldi... Ama biz Ankara-Eskişehir arasını bitirdik. Duydum ki bir parti Ankara-Konya arasına bir hızlı tren koyacakmış. Medya bilir o partiyi, daha sonra açıklarım ben de. Bunların klavuzunu bilemiyor. Klavuzlarını değiştirmeliler. Ankara-Konya hızlı treninin test sürüşlerini bizzat kendim başlattım. Önümüzdeki ay Ankara-Konya hızlı tren seferlerine başlıyor. Günaydın! Kendinize gelin ya... Ve Ankara -Konya arası 1 saat 15 dakikaya indi... Nerelerden nerelere geldik..."

MHP'NİN SEÇİM BEYANNAMESİNDE NE YAZIYORDU?

MHP'nin seçim beyannamesinde "Yükselen ülke Türkiye sözleşmesi"nde Ulaştırma başlığı altında şu ifadelere yer veriliyor:

"Ankara-Afyonkarahisar-İzmir, Ankara-Adana-Gazi- antep, Ankara-Sivas-Erzurum, Ankara-Konya-Antalya, İstanbul-Antalya, İstanbul-Bursa-İzmir hızlı tren projeleri uygulamaya konulacaktır."

PROJENİN DETAYLARI

İki şehir arasındaki toplam 306 kilometreden oluşan ve Polatlı'dan itibaren toplam uzunluğu 212 kilometre olan projenin 94 kilometrelik bölümü, Ankara-Polatlı arasındaki Ankara-İstanbul Hızlı Tren Projesi içerisinde yer alıyor.

Temeli 8 Temmuz 2006'da atılan ve ray döşenmesine Temmuz 2009'da başlanan Ankara-Konya YHT projesi, tamamen Türk firma, mühendis ve işçiler tarafından hayata geçirildi. Ankara-İstanbul hattından, Polatlı'dan ayrılarak güneye doğru inen Ankara-Konya YHT projesi ile saatte 250 kilometre hıza uygun çift hatlı, elektrikli, sinyalli, en son teknoloji kullanılarak yeni demiryolu inşa edildi.

ANKARA-KONYA 1 SAAT 15 DAKİKA

Ankara-Konya YHT projesi, yapımı devam eden Ankara-İstanbul ile gelecek yıllarda yapımı planlanan Ankara-İzmir YHT projeleriyle entegre olacak. Projeyle Ankara-Konya arası konvansiyonel demiryoluyla 10 saat 30 dakika, karayoluyla 3 saati aşan seyahat süresi 1 saat 15 dakikaya, Eskişehir-Konya arası 1 saat 30 dakikaya, Konya-İstanbul arası ise 3 saat 30 dakikaya inecek.