BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

Kılıçdaroğlu projeyi 'çılgın' bulmadı!

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Edirne mitinginde konuşuyor

Abone ol

İNTERNETHABER.COM- Seçim gezilerini sürdüren CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Edirne'de halka seslendi. Başbakan Erdoğan'ın İstanbul'u adaya çeviren çılgın projesini CHP lideri, "Sen önce açlıktan ölen Kübra'nın karnın doyur sonra Allah kerim. Bunların derdi yandaşa kaynak aktarmak" sözleriyle eleştirdi.

AK Parti iktitarının ekonomik ve sosyal politakalarını yerden yere vuran Kılıçdaroğlu'nun hedefinde Erdoğan vardı:

"Yolsuzluklar konusunda en büyük uzman Recep Tayyip Erdoğan'dır. Neymiş dava açacakmış. İstediğin kadar dava aç. Senin yolsuzluk dosyalarını mahkemeye yığacağım. Kadının hesabına her ay düzenli 600 TL para yatacak. Adam gibi para vereceksin adam gibi harcayacak. 

2.5 aylık bebek Kübra açlıktan öldü. 21. yüzyılın Türkiye'sinde açlıktan ölürse bu ayıp kime aittir? Şimdi ortalığa çıkmışlar 'efendim biz çılgın proje açıklayacağız.' Önce 2.5 aylık Kübra'nın karnını doyur ondan sonra Allah kerim. Bunların derdi başka bir şey. Bunların derdi yandaşa ihale aktarmak, kamu kaynaklarını aktarmak. Açıkladıkları hiç bir projede insan yoktur. Bizim de açıkladığımız projelerde insan vardır."

VERESİYE DEFTERİ

Aile sigortasına değinen Kılıçdaroğlu, bu proje ile bakkallarda veresiye defterinin kalkacağını savundu:

"Yoksulluğu afişe etmeyeceğiz. Sağ elin verdiğini sol el bilmeyecek. Hiç kimse bu coğrafyada yatağa aç girmeyecek. 600 TL ile çocuğun elinden tutacak markete alışverişe gidecek. Aile sigortasıyla veresiye defteri bitecek. Yoksulluğu tarihe gömeceğiz. Paranın dolaşım kanalları değişecek."

OĞLUN EL BEBEK GÜL BEBEK ASKERLİK YAPTI

Askerlik süresinin kısaltılmasıyla ilgili AK Parti'en gelen eleştirilere cevap veren Kılıçdaroğlu, 21 gün askerlik yapan Başbakan Erdoğan'ın oğlunu gündeme getirdi:

"Askerliği önce 9 aya sonra altı aya indireceğiz. Hemen itiraz geldi? bu memleketi kim savunacak? Senin oğlun 21 gün el bebek gül bebek valilik gözetiminde askerlik yaparken aklına gelmiyor da vatandaşın askerliğini kısaltırken 'vay bu memleketi kim savunacak?' diye düşünüyorsun. Yeri geldiği zaman bu memleketi dişimizle tırmağımızla savunuruz. Yaz tatilinde askerliğini yapacak. "

Emekli olan esnafın devam etmesi halinde kesilen yüzde 15'lik payı kaldıracakları sözünü veren Kılıçdaroğlu, projelere insan endeksli baktıklarının altını çizdi. Recep Bey ifadesini yeniden kullanan Kılıçdaroğlu, Başbakan'a Edirne'den meydan okumayı da ihmal etmedi: 

MANGAL GİBİ YÜREK VARSA GEL

"Bütün projelerimize insan endeksli bakıyoruz. Esnaf kardeşime bir taahhütüm daha var. Esnaf emekli aylığı ile geçinemiyor ve işine devam etmek istiyorsa ondan kesilen pay dünyanın hangi ülkesinde var? Esnaf primini ödemiş emekli olmuş devam etmek istiyor. Bu kesintiye son vereceğiz.

Madem ki yiğitlerin harman olduğu bir yerdeyiz. Recep bey'e çağrıda bulunalım. SSK dönemimimi eleştirebilir. Eyvallah. Ona Edirne'de çağrı yapıyorum. Mangal gibi yürek varsa sen de senin istediği kanalda istediği gazetecilerle bakanlar dahil olmak üzere Kemal kardeşiniz tek başına çıkacak yüreğin varsa gel. Çıkamaz çünkü Edirneli gibi mangal gibi yürek lazım."

ECEVİT'İN ADINI ANANLAR AĞZINI YIKASIN

Konuşmasında emeklilere de seslenen Kılıçdaroğlu AK Parti'ye oy verenlere sitem etti. Ecevit'e bir kez daha sahip çıkan Kılıçdaroğlu, merhumu Clinton'un karşısında aciz gösteren fotoğrafı kullanan AK Partililere sert tepki gösterdi:

"Çiftçi kardeşlerime sesleniyorum memnun değilsen gel CHP'ye birbirimizi kucaklayalım.
Bunlar 1940'ları eleştiriyorlar. Sen bugüne gel. Çünkü söyleyecek sözleri yok. Ecevit'in fotoğrafını kullandılar. Dinimiz 'ölenleri rahmetle anın' der. Ölen insanın arkasında kötü söz kime yakışır. Bir de biz müslümanız derler. Hadi buyrun bakalım. Ecevit'i eleştirenler önce ağzını yıkayacak, önce kirden arınacak. Halkın iktidarında ataması yapılmayan öğretmen sorunu olmayacak.

ERGENE'DE HERGELELER VAR

Ergene'yi temizlemek ancak halkın iktidarında mümkün olabilir. Ergene niye temizlenmiyor? Bir arkadaşım dedi ki, 'Ergene'de hergeleler var, o yüzden temizlenmiyor.' Ergene'yi temizlemek için temiz adam olmak lazım. Bunları iktitardan temizlemek lazım. O zaman tam temizlik olur Türkiye'de."