BIST 10.173
DOLAR 32,27
EURO 34,96
ALTIN 2.446,26
HABER /  GÜNCEL

Cani anne İstanbul'da yakalandı

Kastamonu'nda 1999 yılında yılında işlediği cinayet sonrasında tutuksuz yargılanan Şerife Kökten İstanbul'da yakalandı

Abone ol

Kastamonu'nda 1999 yılında, istemediği adamla imam nikahıyla evlenen 18 yaşındaki kızını öldüren Şerife Kökten (51), İstanbul'da yakalandı.

Kastamonu'nda 13 Aralık 1999 yılında 18 yaşındaki Şerife Kökten imam nikahı ile evlendikten kısa süre sonra, annesi Şerife Kökten tarafından bıçaklanarak öldürüldü. Damadını istemediği için kızını öldürdüğünü söyleyen Şerife Kökten cinayetin ardından gözaltına alındı. Bir yıl geçtikten sonra tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Mahkeme 2002 yılında Şerife Kökten'e 20 yıl hapis cezası verdi. Dava dosyası bu tarihte yargıtaya gönderildi. Yargıtay dosya incelemesini 2009 yılında bitirip cezayı onaylanmasının ardından Şerife Kökten, polis tarafından aranmaya başladı.

İnfaz Büro Amirliği ekipleri Kastamonun'dan İstanbul'daki akrabalarının yanına göç eden Şerife Kökten'i yakalamak için harekete geçti. Ümraniye'de oturduğu adres tespit edilen Şerife Kökten dün sabah gözlatına alındı. Poliste işlemlerinin tamamlanmasının ardından Şerife Kökten önce adliyeye daha sonra cezaevine götürüldü.