BIST 9.916
DOLAR 32,53
EURO 34,91
ALTIN 2.440,45
HABER /  GÜNCEL

Yapılan oyunu böyle yuttular!

Toplum Destekli Polis ekiplerinin gerçekleştirdikleri proje neticesinde yaptığı oyunu ev sahipleri bakın nasıl yuttu..

Abone ol

GAZİANTEP Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı Toplum Destekli Polis ekipleri, kendilerini 'aile hekimi' olarak tanıtarak hırsızlık ve dolandırıcılık yapanlara karşı çalışma başlattı. Çalışma kapsamında girilen 100 evden 86'sında, ev sahipleri, kendilerini aile hekimi olarak tanıtan sivil polislere inanıp, 'tansiyon ilacı' diye verilen şekeri, düşünmeden alıp, yuttu.

Kendilerini aile hekimi olarak tanıtarak girdikleri evlerden hırsızlık ve dolandırıcılık yapanlara karşı çalışma başlatan Gaziantep Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı Şahinbey ile Şehitkamil İlçe Emniyet Müdürlükleri Toplum Destekli Büro Amirliği ekipleri, bu tür olayların önüne geçebilmek ve halkı bilgilendirmek için aile hekimi gibi davranarak uygulama yaptı. Gizli kamera ile dolaşan sivil polisler, girdikleri evlerde oturanların konu hakkındaki duyarlılıklarını ölçmek için şekerleri tansiyon hapı olarak verdi. Ev sahiplerinin büyük bölümü, kimlik sormadan içeri aldıkları kişilerin verdiği şekerleri düşünmeden alıp yuttu. 100 evden 86'sında, vatandaşlar, şekeri ilaç diye kabul etti, diğerleri ise şüphelenip, polisi aradı.

Bu uygulamanın ardından aynı polisler, aynı evleri tekrar dolaşıp, kendilerinin doktor olmadığını söyledi. Kimliklerini gösteren polisler, "Herkese inanmayın. Hiç sorgulama yapmadan, tanımadan, herkesi evinize almayın. Hele ki ilaç diye verilen bir hapı alıp kullanmayın" diyerek ev sahiplerini uyardı.