BIST 10.056
DOLAR 32,24
EURO 34,80
ALTIN 2.429,50
HABER /  DÜNYA

Yılın düğünü için tüm tedbirler alındı

Milyonlarca kişinin sokaklardan izleyeceği İngiliz kraliyet düğünü için terör saldırısı dahil, töreni olumsuz etkileyecek tüm olaylara karşı tedbir alındı

Abone ol

İngiliz polisi, dünya genelinde milyarlarca insanın televizyon ekranlarından, Londra'da ise milyonlarca kişinin sokaklardan izleyeceği İngiliz kraliyet düğünü için terör saldırısı dahil, töreni olumsuz etkileyecek her türlü olası olaya karşı tedbirini aldı.

Londra Metropolitan Polisinden Binbaşı Christine Jones Uluslararası Basın Birliğinde (FPA) yaptığı basın toplantısında, düğün günü için herhangi bir olası terör saldırısı konusunda istihbarat almadıklarını söyleyerek, "Terör ve saldırı tehdidi seviyemizde bir değişiklik yok" dedi.

Düğün günü Londra'nın merkezinde 5 bin polisin görev yapacağını kaydeden Jones, olası saldırı riskine karşı çağrıda bulunarak, "Lütfen siz de kulağımız ve gözümüz olun, her türlü şüpheli davranışı bize bildirin" dedi.

İngiliz basınında yer alan bazı "spekülatif" haberlere de değinen Binbaşı Jones, bazı "aşırıcı" Müslüman grupların düğün günü protesto yapmak için kendilerine izin konusunda başvurmadığını vurguladı. Jones, "Bu düğünün tüm ülkede bir kutlama havasında geçmesi için elimizden geleni yapacağız. Güvenli ve mutlu bir kutlama olmasını sağlayacağız" diye konuştu.

Londra'da cuma günkü düğün için görev yapacak polis memurlarının birçoğunun silahsız olması bekleniyor. Kalabalıklar içinde yerini alacak 400'e yakın sivil polisin bulunması öngörülüyor. Güvenlik için düğünün yapılacağı Westminster Kilisesi ile düğün resepsiyonunun verileceği Buckingham Sarayının etrafındaki sokaklara kalabalıkları kontrollü olarak alabilmek için bariyerler kurulacak, ayrıca gerekli görüldüğünde çanta araması ve kimlik kontrolü yapılacak. Prens William ve Kate Middleton'ı kiliseden, saraya taşıyacak atlı arabayı ise askeri personel koruyacak ve eğitimli polis atları arabaya eşlik edecek.

Başkentin sokakları ise düğün günü yerel saatle 06.00'dan (TSİ 08.00) itibaren kademeli olarak trafiğe kapatılacak.