BIST 10.195
DOLAR 32,37
EURO 34,72
ALTIN 2.403,75
HABER /  POLİTİKA

Erdoğan İmralı heyeti için ne dedi?

Başbakan Erdoğan, İmralı'ya gidecek ikinci heyete ilişkin açıklama yaptı.

Abone ol

İNTERNETHABER- Başbakan Erdoğan'ın veto ettiği isimler İmralı heyetinde yer almadı, Öcalan'ın belirlediği isimlerin listede olması tartışılıyor.

BDP yönetimi alternatif adayları belirlemeyince devreye İmralı girdi. Sürpriz isimlere Erdoğan'ın ve Adalet Bakanlığı'nın tepkisi merak konusu oldu.

NE ANLAMA GELİYOR

Vatan yazarı Ruşen Çakır heyetteki isimleri anlattı:

"Öcalan’ın seçtiği isimlerden Pervin Buldan, Kürt hareketi içinde önemli bir yeri bulunan ama ılımlı yönüyle tanınan bir kadın. Altan Tan aslen İslami hareket kökenli. Sırrı Süreyya Önder ise Adıyamanlı ama Kürt değil Türkmen, sosyalist soldan geliyor, muhafazakâr camia tarafından da yakından tanınıyor. Seçilen isimlerden hareketle, Öcalan’ın onlara sadece devletle mutabık kaldıkları bazı kararları dikte etmeyeceğinin, kendileriyle kapsamlı bir şekilde süreci tartışacağının da işareti."

Erdoğan ilk açıklamasında yorum yapmazken, Bakan Ergin ile görüşmesinden sonra hükümetin tavrı şekillenecek. Karar bugün açıklanıyor.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan , Ankara'ya resmi ziyarette bulunan Libya Başbakanı Ali Zeydan'la görüştü. Başbakanlık'ta yapılan görüşmenin ardından bir basın toplantısı düzenlendi.

İki ülke arasındaki ekonomik ilişkilerin ele alındığı toplantı sonrası Erdoğan, gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtladı.

Erdoğan, BDP 'nin İmralı 'ya gitmek üzere Adalet Bakanlığı'na sunduğu isimler ile ilgili kararın yarın açıklanacağını söyledi. Erdoğan, "Onları bakanımızla bir araya geleceğiz, değerlendirmesini yapacağız. Ondan sonra Adalet Bakanımız yarın (bugün) kararı açıklar" diye konuştu.

İKİNCİ İMRALI HEYETİ İSİMLERİ

BDP İmralı'ya gidecek ikinci heyet için isimleri Adalet Bakanlığı'na bildirdi. BDP, Grup Başkanvekili Pervin Buldan, İstanbul Milletvekili Sırrı Süreyya Önder ve Diyarbakır Milletvekili Altan Tan Öcalan ile görüşecek isimler oldu.

BDP ilk anda ikinci heyet için Selahattin Demirtaş, Ahmet Türk ve Pervin Buldan'ı seçmişti ancak bu isimler iktidardan veto yedi. (DEVAMINI OKU)


ikinci-imrali-heyeti-isimleri.jpg