BIST 10.173
DOLAR 32,28
EURO 34,98
ALTIN 2.447,16
HABER /  GÜNCEL

KKTC'yi karıştıran Türkiye kavgası

KKTC'nin Cumhurbaşkanı ile Başbakanı arasında Türkiye gerginliği giderek tırmanıyor

Abone ol

KKTC'de Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu ile Başbakan İrsen Küçük arasındaki sürtüşme, karşılıklı sert açıklamalarla doruğa ulaştı. Küçük'ü hedef alan Eroğlu, "Türkiye 'ye vefasızlıkla suçlayanlara gülerim, ülkem adına üzülürüm. Yazıklar olsun" dedi.

KKTC Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, Ulusal Birlik Partisi’nin mahkemelik olan kurultayı yüzünden kendisine cephe alan ve bir süredir eleştiri dozu yüksek açıklamalar yapan Başbakan İrsen Küçük ’e düzenlediği basın toplantısında yanıt verdi.İrsen Küçük’ün ülkeyi iyi yönetemediğini belirten Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, “Sayın İrsen Küçük herhalde ülkede neler yaşandığının, nereden nerelere nasıl gelindiğinin farkında değil” dedi.

HADDİNE DÜŞMEZ

e, Başbakan Küçük’ün dünkü basın açıklamasında kendisini Türkiye’ye karşı vefasızlıkla itham ettiğini belirten Eroğlu şunları söyledi:

“Türkiye’yi Anavatan bilen, Kıbrıs Türk Halkı için taşıdığı önemin altını sürekli olarak çizen bana vefasızlık ve Türkiye düşmanlığı suçlamasında bulunmak kimsenin haddine düşmemiştir. Bizim Anavatan Türkiye’ye sevgimiz, saygımız daimdir ve hiç kimse bunu değiştiremez, zedeleyemez. Vefasızlık suçlamasına gülerim, ülkem adına üzülürüm…Yazıklar olsun…”İrsen Küçük’ün 2015 seçimlerinde cumhurbaşkanı adayı olma hazırlıklarına da değinen Eroğlu, “Ekonominin hali ortada. Ülkede işler güllük gülistanlık değil. Sayın Küçük önce ülke ekonomisini güllük gülistanlık bir hale getrisin. İrsen bey önce önündeki pilavı yesin sonra Cumhurbaşkanlığını düşünsün. 2015'e daha çok var” diye konuştu.

'ANKARA İLE LEFKOŞA GERİLİMİ'

Eroğlu, Başbakan İrsen Küçük’ün, KKTC’ye gelen Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay ile Denizcilik, Ulaştırma, Haberleşme Bakanı Binalı Yıldırım'ın cumhurbaşkanını ziyaret etmemesini “Ankara ile Lefkoşa arasında sorun var” şeklinde yorumlamasına da sert tepki gösterdi.

KKTC Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, "Bundan sakat bir düşünce olabilir mi? Halkın seçtiği Cumhurbaşkanı’nın Türkiye ile iyi ilişkileri biliniyor. Başbakan'ın bu açıklaması üzücüdür. Türkiye’den gelen bakanların Cumhurbaşkanı’nı ziyaret etmediği için iftihar eden bir Başbakan'la karşı karşıyayız” diye konuştu.

EROĞLU'NA AÇIK CEPHE ALDI

Başbakan İrsen Küçük, Ulusal Birlik Partisi’nin kurultayında kendisine rakip olan Ahmet Kaşif’in Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu tarafından desteklendiği gerekçesiyle uzun süredir Cumhurbaşkanı Eroğlu'na cephe almıştı.

Partisinin kurultayında rakibi Ahmet Kaşif’ten 14 oy fazla alan ancak tüzüğe aykırı hareket edildiği için genel başkanlığı düşen İrsen Küçük, art arda yaptığı açıklamalarla, Cumhurbaşkanı Eroğlu’yla aralarında ciddi anlaşmazlıklar olduğunu açıkça dile getirmişti.

Mahkemelik olan UBP kurultayında yargıcın tüzüğe aykırı davranıldığına karar vermesi üzerine parti yetkili kurulları, kurultayın 24 Şubat'ta tekrarlanmasına karar vermişti.