BIST 10.267
DOLAR 32,26
EURO 34,77
ALTIN 2.413,53
HABER /  MAGAZİN

Ebru Şallı suçlu bulundu

Ebru Şallı Tan'ın çocuklarına bakıcılık yapan kadınla arasındaki davada karar verildi

Abone ol

Ebru Şallı Tan , çocuğunun bakıcı sına "internet yoluyla hakaret etmek" ten suçlu bulundu. Mahkeme Bin 500 TL adli para cezasına çarptırdığı Şallı hakkındaki hükmün açıklanmasını geri bıraktı.

Ebru Şallı Tan , oğlunun bakıcılığını yapan Meltem Mermer ’e yönelik twitter hesabından yazdığı sözlerin "hakaret" içerdiği gerekçesiyle yargılandığı davada suçlu bulundu. 2 yıla kadar hapis istemiyle açılan davanın 4. duruşmasında karar çıktı. Şallı'yı Bin 500 TL adli para cezasına mahkum eden mahkeme hükmün açıklanmasını geri bıraktı.

EBRU ŞALLI GELMEDİ, ŞİKAYETÇİ BAKICI SALONDAYDI

İstanbul Anadolu 20. Sulh Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmaya tutuksuz sanık Ebru Şallı Tan katılmazken, Şallı’yı avukatı Nazlı Nadide Karaslan Çetinkaya temsil etti. Davanın müştekisi Meltem Berber ve avukatı Osman Şenol Gülcemal duruşmada hazır bulundu.

ŞALLI’NIN ŞOFÖRÜ: EBRU ŞALLI GİBİ MEŞHUR OLMAK İSTİYORDU

Davanın 4. Celsesinde Ebru Şallı Tan’ın şoförü Azmi Turan tanık olarak dinlendi. Tanık Turan, Şallı’nın aynı zamanda telefonlarına da baktığını belirterek, “Müşteki Meltem Mermer zor durumda olduğunu belirterek iş başvurusunda bulundu. Ebru Şallı da iyi niyetli olarak kendisini işe aldı. Yaklaşık 1 ay kadar çocuğa baktı. Daha sonra da dedesinin rahatsız olduğunu belirterek izin istedi. Ebru hanım da izin verdi. Bir müddet sonra Meltem Mermer işe gelmedi. Ebru hanım da bu konudan rahatsız oldu ve kendisini bir daha işe alamayacağını belirtti.

Kötü bir şey söylediğini görmedim. Mermer hakkında Ebru hanıma sorular artınca konunun kapanması için kendi twitter hesabından konuyla ilgili düşüncelerini paylaştığını biliyorum. Mermer’e hakaret etme kastı olmadığını düşünüyorum. Meltem Mermer’in çalıştığı süre içerisinde Ebru hanım her yönden ona yardımcı olmaya çalıştı. Meltem Mermer’le görüştüğümüz esnada da Ebru Şallı gibi meşhur olmak istediğinden bahsediyordu" dedi.

ÇOCUKLARINI KORUMAK İÇİN SÖYLEDİ

Duruşmada söz alan Şallı’nın avukatı Çetinkaya, internetteki bahsi geçen sözlerin, müştekiye direkt hakaret etmeksizin kötü insanlardan çocuklarından korunması için söylenmiş sözler olduğunu savunarak, “Sanığın sözleri olmayan konularda gazeteye sanki sanığın ağzından çıkmış gibi yazılmıştır" diye konuştu.

PARA CEZASINA ÇARPTIRILDI

Davanın müştekisi Meltem Mermer ise, Ebru Şallı hakkında şikayetinin devam ettiğini belirterek, Şallı’nın cezalandırılmasını talep etti. Mahkeme, tutuksuz sanık Ebru Şallı Tan’ı ‘şuçun işleniş biçimi, meydana gelen zararın ve tehlikenin ağırlığı, sanığın güttüğü amacı’ gerekçe göstererek bin 500 TL para cezasına çarptırdı.