BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  POLİTİKA

Erdoğan Hırvatistan'da açıkladı: En büyük rakibim...

Hırvatistan'daki iş forumuna katılan Cumhurbaşkanı Erdoğan, en büyük rakibinin bürokratik oligarşi olduğunu söyledi.

Abone ol

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Hırvatistan'da mevkidaşı Kolinda Grabar Kitaroviç ile katıldığı İş Forumu'nda konuştu.

Forumda yaptığı konuşmasında Hırvatistan'ın 10 yılda değiştiğini ve geldiği yeri tebrik eden Erdoğan, şunları söyledi:

BİZ ÇOK DAHA BÜYÜK SORUNLAR YAŞADIK

"Dünyada her ülke zaman zaman bazı inişler çıkışlar yaşayabilir. Türkiye olarak bizler çok daha büyük sorunlar yaşadık. Gerçekleştirdiğimiz yapısal adımlarla bu sorunları aştık. Biz göreve geldiğimizde bizde hala bir devletçilik anlayışı hakimdi.

BİZ HIRVATİSTAN'I İYİ BİR KOMŞU OLARAK GÖRÜYORUZ

İlk işimiz bu devletçilik anlayışını bir kenara koyup özel sektörü güçlendirmenin gayreti içine çektik. Böylece ciddi bir sıçramayı yakaladık. Şimdi de umudumuzu kaybetmediğimiz sürece aşılmayacak sıkıntı yoktur buna inanıyoruz. Biz Hırvatistan'ı doğrudan sınıra sahip olmasak da iyi bir komşumuz olarak görüyoruz. Paylaştığımız tarihi değerler nedeniyle ortak bir görüşü savunuyoruz.

PARA CİVA GİBİDİR

Biliyorsunuz ekonomi de para denilen olay çok farklı. Para adeta bir civa gibidir. Civa kendine uygun bir dseviyeyi bulur oraya doğru kaçar. Para da böykedir. Finansörler de tıpkı böyledir. Kendilerine uygun bir seviyeyi bulur oraya doğru kaçar. Ülkelere düşen de finansörler için uygun yatırım ortamlarını hazırlamalıdır.

EN BÜYÜK RAKİBİM BÜROKRATİK OLİGARŞİ

Devlet yöneticileri olarak bizler engelleri kaldırmakla görevliyiz.Benim en büyük rakibim bürokratik oligarşidir. Devletler bürokratik oligarşiyi aştıkları sürece güçlüdürler"