BIST 9.486
DOLAR 32,50
EURO 34,74
ALTIN 2.488,66
HABER /  GÜNCEL  /  EĞİTİM

TEOG 2016 Türkçe soruları Yunus Emre ve Ömer Dayı soruları...

TEOG 2016 Türkçe soruları öğrencilere kolay geldi. TEOG Türkçe testinde öğrencileri en çok Ömer Dayı, Yunus Emre ve Özveri başlıklı sorular zorladı. TEOG 2016 Türkçe cevap anahtarı yarın saat 13.00'den sonra internethaber.com'da.

Abone ol

TEOG Türkçe testi bu yıl öğrencilerin yüzünü güldürdü. TEOG Türkçe sorularını genel olarak kolay bulan öğrenciler, Ömer Dayı, Yunus Emre ve Özveri başlıklı sorularda zorlandıklarını açıkladılar. 

Öğrencilerin görüşlerine göre Türkçe testi kolaydı. Bazı öğrenciler ilk dönemki TEOG Türkçe testinden daha kolay olduğunu söyledi. Birçok öğrenci 'özveri' ile ilgili soruda takıldıklarını söyledi. Öğrencilerin Türkçe testi ile ilgili görüşleri şöyle:

İrem Çelebi: Özveri ile ilgili bir soru vardı. Biraz kafa karıştırıcıydı ama yaptım. Yunus Emreli sordura biraz takıldım. Genel olarak kolaydı. İlk TEOG'a göre daha kolaydı. Birinci TEOG'da daha zorlanmıştım Türkçe'de. Çok soru çözerek çalıştım. Her gün soru çözdüm. Soru çözmekle iş bitiyor. Balon patlatma etkinliği çok güzeldi, stres attık. 

Efe Emir Üşenmez: Sınavım iyi geçti ama çok saçma sorular sormuşlardı. Yakın anlamlı sorular vardı. Hep cümlede anlamla ilgili sorulmuş. Bir tane cümlenin ögelerinden soru vardı. Birinci TEOG daha iyiydi. Onda bir tane Ömer dayı sorusu vardı. Bence bu sınavda bir soru yanlış bile olabilir. Sınava hazırlanırken günde 40 soru çözdüm. Özel ders aldım. Birkaç tane balon patlattım. Öğretmenimize teşekkür ederiz bu etkinliği yaptığı için. Hoşumuza gitti. Ama buradaki insanlar uyanmış olabilir, bayağı bir ses çıktı. 

Kaan Demir: İyi geçti sınavım. Kolaydı ama dikkat edilecek yerler vardı. Mesela bir soru aşırı derece şaşırtmalıydı. Üçüncüye kontrol ettiğimde yakalım o soruyu. Eksik konu yoktu. Genelde paragraftı. Dikkatli okuma gerektiriyordu. Birinci TEOG'a göre kolaydı. İki haftadır dershanede kamp yaptık. Konu eksiğim yoktu. Soruları da dikkatli okuyunca yapılıyor. Balon patlatma etkinliği çok güzeldi. Ben yazdım o yazıları. TEOG'la ilgili düşüncelerimi yazdım açık söyleyeyim. 'Allah belanı versin' filan yazdım. Çok stres attık.

Tuba Buse Aracı: Sınavım güzeldi. Türkçe'de biraz korkuyordum. Cümlenin ögelerinde yapamam diye. Bir tane soru çıktı ondan. Bir cümle vardı 'özveri' ile ilgili. Sınavın bitmesine 10 dakika kala çıktım. Eğer o soruda yoğunlaşsaydım cevabı değiştireceğimi biliyordum. O yüzden direkt şıkkı işaretleyip çıktım. Yaptığım emin olamadığım 2 soru vardı. Birinci dönemki sınava göre daha kolaydı. Birinci dönem iki şık arasında kalma çok vardı. Bunda öyle bir sıkıntım olmadı. Sınava bol bol soru çözerek, buradaki öğretmenimden yardım alarak, özel ders alarak hazırlandım. Okul kurslarından da yardım aldım. Soru stillerine alıştım. En çok da MEB'in yayınladığı deneme sınavları ve testleriyle de çalıştım. Benzer sorular da çıktı. Güzel geçti. Balon patlamak çok güzel oldu. Stres attık. Ben zaten 45 dakika önceden geldim. Arkadaşlarımla konuşmak için. Dün okula gelmedim. Arkadaşlarımla sinemaya gittik, stres attık.