BIST 9.693
DOLAR 32,58
EURO 34,79
ALTIN 2.509,24
HABER /  GÜNCEL

Berkin Elvan pankartında olay Erdoğan yazısı!

TÜRK fotoğraf sanatçısı Demir Sönmez'in Cenevre'deki Birleşmiş Milletler binası önünde açtığı sergide yer alan Berkin Elvan pankarta Türkiye ile Cenevre arasında kriz yarattı.

Abone ol

CENEVRE Belediyesi, Türkiye'nin fotoğraf sanatçısı Demir Sönmez'in sergisindeki 'Berkin Elvan' fotoğrafının kaldırılması talebini reddetti.

Türkiye'nin Cenevre Konsolosluğu tarafından yapılan talebi reddeden Cenevre Belediyesi, ifade özgürlüğünü desteklediklerini belirtti ve serginin 1 Mayıs'a kadar açık kalması için verdikleri onayın devam ettiğini söyledi.

Fotoğraf sanatçısı Demir Sönmez'in Cenevre'deki Birleşmiş Milletler binası önünde açtığı sergide yer alan söz konusu fotoğrafta, Berkin Elvan'ın fotoğrafının yanına açılan pankartta "Benim adım Berkin Elvan, polis beni Türk Başbakanı'nın emriyle öldürdü" yazıyor.

Cenevre Berkin Elvan sergisi

Türkiye'den Cenevre'ye 'Berkin Elvan fotoğrafını kaldırın' talebi
Berkin Elvan, 2013 yılındaki Gezi protestoları sırasında polisin attığı biber gazı kapsülünün başına isabet etmesi sonucu ağır yaralanmış, aylarca tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetmişti.

ERDOĞAN'I HAKSIZ YERE ŞÜPHELİ KONUMA DÜŞÜRÜYOR

Türkiye'nin Bern Büyükelçiliği ise SRF televizyonuna açıklamasında her sanatçının özgürlüğüne saygı duyduklarını fakat fotoğrafın, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'adaletsiz ve gerçek olmayan bir şekilde şüpheli konumuna düşürdüğünü' savundu.

Swissinfo'nun haberine göre Cenevre Belediyesi Salı günkü açıklamasında fotoğrafı kaldırmama kararına gerekçe olarak ifade özgürlüğünü gösterdi ve serginin "Cenevre'nin insan haklarının başkenti olarak rolüne de dikkat çektiğini" söyledi.

Cenevre Belediyesi'nin yanı sıra sivil toplum kuruluşu Sınır Tanımayan Gazeteciler'in de desteklediği sergide, İsrail karşıtı ve destekçisi gösterilerde çekilen fotoğrafların yanı sıra, Ezidilere destek için düzenlene fotoğraflar da var.

RTS radyo kanalına konuşan İsviçre Dışişleri Bakanı Didier Burkhalter de Cenevre Belediyesi'nin kararını memnuniyetle karşıladığını belirtip "İfade özgürlüğü öncelik olmalı" dedi.