BIST 10.277
DOLAR 32,24
EURO 34,75
ALTIN 2.388,54
HABER /  MEDYA

Erdoğan gerçekten Ortadoğu lideriyse...

Ortadoğu'nun yeni lider ülkesi Türkiye, yeni lideri de Recep Tayyip Erdoğan denildi, ancak bölgenin lideri terör yuvalarını 8 yıldır yok edemedi...

Abone ol

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın 8 yıldır izlediği dış politika, Türk basını tarafından "Türkiye Ortadoğu'nun lideri" sözleriyle alkışlandı. 

Ne var ki Ortadoğu'nun lider ülkesi Türkiye, sınırlarına birkaç kilometre uzaklıktaki terör yuvalarını 8 yıldan bugüne dek yok etmek bir yana, dişe değer bir operasyon dahi düzenleyemedi.

Bu tespitlerin sahibi Sözcü gazetesi yazarı Necati Doğru, dünya ülkelerinden örnekler vererek yazdığı yazısında, her gün bürokratları, askerleri kaçırılan, veya öldürülen hiçbir ülkenin "açılım", ve "demokratik barış" a öncelik vermeyeceğini yazarak AK Parti hükümetini eleştiri yağmuruna tuttu.

Sözcü gazetesi yazarı Necati Doğru'nin o yazısının satırbaşları şöyle:

Bölgesinin lideri Kandil'i haritadan siler! Basit, sade düşünelim.
Abartısız kıyas yapalım.

ABD lider ülke. Komşusu Meksika'da üslenmiş bir terör örgütü olsaydı.
Şiddeti egemen kılmak ve dediğini yaptırmak için Meksika'dan ABD topraklarına girip asker öldürseydi. ABD ne yapardı. Meksika'yı haritadan silerdi.

Almanya lider ülke. Almanya'nın da diyelim ki bir komşu ülkesinin dağını merkez haline getirmiş terör örgütü, gece sızmalar yapıp Alman askerlerini öldürseydi. Almanya, açılım yapmazdı. ABD'nin yaptığını yapardı.

Çin de lider ülke. Rusya da lider ülke.
Onlar da sınırdan sızıp 50 kiloluk bombalar koyan, mayın pusulan kuran, vali, kaymakam kaçıranlann merkez üs yaptığı Kandil benzeri dağlan haritadan mutlaka silerlerdi. O terör örgütünü başı kesilmiş ölü bir yılana çevirirlerdi.

İsrail lider ülke bile değil. İsrail de Kandil'e izin vermezdi.
Türkiye Ortadoğu'nun lider ülkesi deniyor ve bizim başbakanın adamlan da "Tayyip Erdoğan Ortadoğu'nun lideri" diye söyleyip yazıyorlar.

Türkiye lider ülkeyse...
Kandil'i haritadan siler...
Kandil'i haritadan silerse bütün Ortadoğu halklan Tayyip Erdoğan'ı Ortadoğu'nun lideri olarak benimser.