BIST 10.277
DOLAR 32,28
EURO 34,78
ALTIN 2.398,80
HABER /  GÜNCEL

'Türkiye mezar eve dönüşmesin' çağrısı

TSK'nın Kandil'i bombalaması Türkiye Barış Meclisinin acil toplanmasına neden oldu. Barış Meclisi, barışa giden yolların tekrar dizilmesi çağrısı yaptı.

Abone ol

Askerin Kandil'i bombardımana tutması, hükümetin savaş dilini yükseltmesi ve terör örgütü PKK'nın şiddet eylemlerini artırması üzerine acil toplanan Türkiye Barış Meclisi, barışa giden yolları tekrar dizmek için çağrı yaptı: "Türkiye mezar eve dönüşmesin!"

Türkiye Barış Meclisi üyeleri, Kürt sorunuyla ilgili yalanan son gelişmeler üzerine, akademisyen, yazar, sanatçılarla birlikte acil barış çağrısı yaptı. Toplantıya, Barış Meclisi Yürütme Kurulu üyesi Hakan Tahmaz, Ahmet Tonak, sanatçı Feryal Öney, gazeteci Murat Çelikkan, Nuray Mert, Aydın Çubukçu, akademisyen Ferda Keskin, tiyatrocu Deniz Türkali ve Bağımsız Milletvekili Sırrı Süreyya Önder katıldı.

Hakan Tahmaz savaşın bu kez bağıra bağıra geldiğini, savaştan siyasi rant elde edenlerin yanında yer almak yerine vicdanımıza sığınmamız gerektiğini söyledi.

BİZ BUNA ENGEL OLALIM

Çok kötü bir noktaya geri döndüğümüzü söyleyen Nuray Mert de, Başbakan'ın son açıklamarının medyada fazlasıyla taraftar bulmasını ve medyanın savaş çığırtkanlığını eleştirdi. Mert, Kahire'de rastladığı mezar evleri örnek gösterdikten sonra, "Biz sesimizi çıkarmazsak Türkiye bir mzar eve dönüşecek, Türkiye mezar eve dönüşmesin buna engel olalım" diye konuştu.

"Bu sefer ABD hayır demeyecek" şeklindeki savaş dilinin endişe verici olduğunu belirten Mert, "Ortadoğu'daki pazarlığa Kürt meselesi de katılmak isteniyor. ABD hiç bir zaman savaşa hayır demez, bunu diyecek olan barış savunucularıdır" dedi.

Sırrı Süreyya Önder de, Meclis'e gitmelerine yönelik yapılan çağrılara ise, "Biz milletten yetki aldık. Ancak halk bize, gasp edilen haklarımızı geri almadan, vicdanımızı portmantoya asarak meclise gidelim diye yetki vermedi. 'Meclis'e gelecekler, tükürdüklerini yalayacaklar' diyenlerle haklarımızı pazarlık konusu ettirmeyiz. Başbakan daha yeni ama sosyal hakları için mücadele verenlerin tarihi çok eski. Hapishaneyse hapishane, barış için gereken herşeyi yapacağız" cevabını verdi.

İŞTE VİDEO