BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL

İnfaz silahlarının adresi Korkut Eken!

Ayhan Çarkın, 1990'lı yıllarda infazlarda kullanılan Uzi'leri, Ağar’ın sağ kolu Korkut Eken’in verdiğini söyledi.

Abone ol

1990'larda meydana gelen faili meçhul cinayetlerle ilgili itiraflarıyla gündem yaratan eski özel harekât polisi Ayhan Çarkın, bomba itiraflarına devam ediyor. Çarkın bu kez, 1990'lı yıllarda infazlarda kullanılan Uzi'leri, Ağar'ın sağ kolu Korkut Eken'in verdiğini açıkladı.

Taraf gazetesinde yer alan habere göre, 1994 yılında işlenen faili meçhullerle ilgili önemli itiraflarda bulunan eski özel harekâtçı Ayhan Çarkın, dönemin Başbakanı Tansu Çiller tarafından açıklanan "ölüm listesi"nde isimleri bulunanların infazında kullanılan silahların nerede olduğu konusunda savcıya önemli bilgiler verdi.

Çarkın, cinayetlerin tamamından bilgisi olduğunu iddia ettiği Mehmet Ağar'a 'Amca' diye hitap edildiğini ve infazlar öncesinde görev alan ekip arasında 'Amca'nın haberi var' şeklinde konuşmalar geçtiğini söyledi.

AMCANIN HABERİ VAR

Çarkın'ın ifadesinde Ağar'a yönelik suçlamalar şöyle: "Yapılan infazların tamamından Korkut Eken, İbrahim Şahin ve Mehmet Ağar haberdardı. Hatta dönem görev yapan arkadaşlar infazlardan Başbakanın ve saydığım isimlerin bilgisinin olduğunu biliyorlardı. İnfazlarda görev alan ekip arasında zaman zaman 'Amca'nın haberi var' şeklinde konuşmalar geçiyordu. Buradaki 'amca' Mehmet Ağar'dı."

SİLAHLAR KORKUT EKEN'DEN

Taraf 'ın ulaştığı ifadede, Çarkın infazların ardından kaybolduğu iddia edilen silahlarla ilgili şunları söyledi: "Kayıp olduğu söylenen silahların Korkut Eken'de olduğunu düşünüyorum. Çünkü infazlarda kullanılan UZİ ve diğer marka silahların ekibe Eken tarafından dağıtıldığını biliyorum."

NUMBER ONE

Çarkın, savcılık ifadesinde Altındağ Nüfus Müdürü Mecit Baskın'ın öldürülmesinin ardından geçen konuşmaları da savcıya aktardı. Çarkın, "Baskın'ın infazından sonra Ayhan Akça ve Ziya Bandırmalıoğlu ile aramızda geçen konuşmada, Baskın için 'number one' (bir numara) en önemlisi bu kişiydi dediler. Baskın'ın adının MGK kararı ile hazırlanan ölüm listesinde yer aldığını ifade ettiler.