BIST 10.277
DOLAR 32,19
EURO 34,76
ALTIN 2.388,57
HABER /  GÜNCEL

TSK Kandil'i şehidin adıyla bombaladı

Hakkari'nin Çukurca ilçesinde PKK'lı teröristlerce düzenlenen hain pusunun ardından hava harekatı düzenleyen TSK, Kandil'i 'özel paralo ile' bombaladı.

Abone ol

Hakkari'deki hain pusunun ardından Kandil'e hava harekatı düzenleyen TSK, harekatı özel bir paraloyla gerçekleştirdi: "Yavuzlar ölmez"...

PKK'lı teröristlerin Çukurca'da yola yerleştirdiği mayınla şehit düşen Binbaşı Yavuz Başayar'ın anısına düzenlenen harekatta 181. Pars Filosu'ndaki F-16'lar dün de Kandil'e bomba yağdırdı. Önceki gün saat 21.00 sıralarında başlayan operasyonda pilotlara "Yavuzlar ölmez" parolası verildi.

Sabah gazetesinde yer alan habere göre, sahur vakti ikinci bir harekât düzenlenirken Heronlar tarafından tespit edilen hedeflere, Diyarbakır'dan havalanan F-16'lar bomba yağdırdı. Hakkâri-Çukurca yolundaki mayınlı saldırının hemen ardından kaçan PKK'lıların izini, Batman'dan havalanan 2 İnsansız Hava Aracı sürdü. Heronlar, Çukurca ve Şemdinli hattını ve Kuzey Irak'taki terör kamplarını taradı.

Kaydedilen görüntüler, Genelkurmay'a iletildi. İftar saatinde Diyarbakır ve Malatya'daki hava üslerine "harekât" emri verildi. Diyarbakır 8'inci Ana Jet Üssü ile Malatya Er-Haç'tan kalkan jetler terör kamplarını saat 20.00'den 23.00'e kadar yoğun bombardıman altına aldı. Terör kampları, Şemdinli ilçesindeki Derecik Taburu'ndaki obüs toplarıyla da saatlerce vuruldu.

F-16'LAR DÜN DE HAVALANDI

Kuzey Irak'taki PKK hedeflerine dün akşam saatlerinde ikinci bir harekat düzenlendi. Diyarbakır 2'inci Hava Kuvvet Komutanlığı'na bağlı 12 savaş uçağı Kandil'i bombaladı. Uçaklar bu kez toplu halde değil, tek tek havalandı. PKK'nın dikkatini çekmemek ve önlem almasını engellemek için tekli uçuş gerçekleştirildi. Harekatın MGK toplantısı'ndan sonra yapılması dikkat çekti. Hava harekatlarının belli süre aralıklarıyla devam edeceği öğrenildi.

TARİH ÖNE ALINDI

Sınır ötesi operasyon ilk olarak Başbakan Tayyip Erdoğan'ın yönettiği 4 Ağustos'taki Güvenlik Zirvesi'nde gündeme geldi. Harekatın, Ramazan ayının sonunda yapılması planlanıyordu. Ancak Hakkari'deki saldırı bardağı taşırdı.

İZİNLER KALDIRILDI

Genelkurmay, Hakkâri'deki saldırının ardından sınır birliklerindeki önlemlerini de artırdı. Terörle mücadele görev alan personelin izinleri kaldırıldı. Jandarma Özel Harekât (JÖH) birliklerinde görev yapan ve yıllık izinde bulunan personele "Dönün" emri verildi. Sınır birliklerine de özel harekat birliklerinden takviye yapıldığı öğrenildi.