BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  POLİTİKA

Erdoğan 'Dünya alem bilsin deyip resti çekti

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Suriye sınırında PYD ve YPG'yi barındırmayacaklarını belirterek, "bunu da herkes bilsin dünya alem bilsin" dedi.

Abone ol

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Ne PYD'yi, ne YPG'yi biz sınırlarımızda asla barındırmayız. Bazıları soruyor, 'devlet kuracaklar mı?' Haşa... Onlara oralarda devlet kurdurtmayız, bunu da herkes bilsin." dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 16 Nisan'da yapılacak halk oylamasına 3 gün kala Ordu mitinginde halka seslendi. İşte Erdoğan'ın konuşmasından öne çıkan satır başları:

SAKIN HA SANDIĞA GİTMEYİ İHMAL ETMEYİN

16 Nisan'da sakın ha sandığa gitmeyi ihmal etmeyin. Benim oyum neyi değiştirir demeyin. Bir oy yeri geldiğinde ülkenin geleceğini belirler. Onun için 16 Nisan'da tek bir oyun bile ziyan olmasına rıza göstermeyin. 16 Nisan'da evet oyları Batı'ya bir cevap olacak.

BUNLARI GÖMÜYORUZ GÖMECEĞİZ

Çok büyük bir terör mücadelesi veriyoruz. 20 ayda 10 bine yakın teröristi etkisiz hale getirdik. Şu Ordu'nun, Giresun'un dağlarında teröristlerin sızma planlarını biliyorsunuz değil mi? Bunları gömüyoruz, gömeceğiz. O açtıkları çukurlara Güneydoğu, Doğu bölgesinde gömdük, gömüyoruz. Bu milleti, bu ümmeti bölemeyecekler. Ezanlarımızı susturamayacaklar. Onun için bunların üzerine gitmek ve bunun için Pazar günü oyumuzu kullanıyoruz.

ÜLKENİN BEKASI MESELESİ

Terör örgütlerini kamudan kazımak için her alanda büyük mücadele başlattık. Mesele şu ya da bu şansın meselesi değil ülkenin bekası meselesidir. Atılan her adım hukuk içinde atılmıştır ve atılmaya devam edecektir.

YALAN MAKİNESİ

Suriye'de de önemli bir operasyon başlattık. Fırat Kalkanı Harekatı, Kurtuluş Savaşı'ndan beri Kıbrıs savaşından sonra hakkımızı, hukukumuzu kendi gücümüzle aradığımız bir operasyondur. Artık Türkiye masaya çok güçlü bir şekilde oturacaktır. Ana muhalefet önce 'niye getmediniz' sonra 'orada ne işimiz var' diyor. Akşam başka, sabah başka, yalancı makinası.

"BİRİLERİ HALA LOKANTALARI, MUHTARLIKLARI KAPATMAKTAN BAHSEDİYOR"

Şu anda bizler Sayın Yıldırım Sayın Bahçeli 81 vilayeti dolaştık, dolaşıyoruz. Kimse ben şunu bilmiyordum demesin diye. 18 maddeyi biliyorsunuz değil mi? Ama birileri hala bilmiyor, lokantaları, muhtarlıkları kapatmaktan bahsediyor. Ey Kılıçdaroğlu, biz başbakan olduğumuz zaman 36 bakan vardı, bunu 25'e indirdik, biz devlet nasıl yönetilir biliriz. Denize döndüğünüz zaman bir şey görürsünüz. Göreve geldiğimizde şu Samsun sahil yolunun yüzde 35'i bitmişti, biz bitirdik. Biz buyuz.

TÜRKİYE'YE İHANET EDEN TAŞ KESİLİR

Pazar akşamı inşallah bu bayramı birlikte kutlayacağız. Hiç şüphem yok. Bu rahmet onun müjdecisi. Türkiye'ye, Türk Milleti'ne ihanet eden taş kesilir. 16 Nisan'da bu milletin ahını alanlar yine taş kesilecekler ve sandığa gömülecekler hiç şüpheniz olmasın. Bunlardan bir şey olmaz. Ver 5 koyunu kaybedip gelir.

16 NİSAN'DAN SONRA NE OLACAK?

Herkes soruyor '16 Nisan'dan sonra ne olacak' diye. 16 Nisan'dan sonra Türkiye, terör örgütlerine ve onları kullanan güçlere karşı kararlı bir şekilde duracak.

ASLA ORALARDA DEVLET KURDURTMAYIZ DÜNYA ALEM BİLSİN

Rusya ve koalisyon ile görüşmelerimiz devam ediyor. Ne PYD'yi, ne YPG'yi biz sınırlarımızda asla barındırmayız. Bazıları soruyor, 'devlet kuracaklar mı?' Haşa... Onlara oralarda devlet kurdurtmayız, bunu da herkes bilsin. Dünya alem bilsin. Dünyada ve bölgemizde yeniden yapılanma sancılarının yaşandığı bir dönemde gözlerini ülkemize dikenler, karşılarında 80 milyon vatandaşımızı bulur