BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

Erdoğan Bahçeli'ye rest çekti

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan Ankara Siteler mitinginde konuştu.

Abone ol

İNTERNETHABER.COM- Başbakan Erdoğan Kemal Kılıçdaroğlu ve Devlet Bahçeli'ye yüklendi. Bahçeli'nin 'asgari ücreti 825 TL olacak' sözünü eleştiren Başbakan, asgari ücrette iki dönemde alınan ürünleri rakamlarla sunarak rest çekti:

"Eğer bizim iktidarımızda daha az alınıyorsa ben bu liderliği bırakırım sen bırakabilir misin? Bu kadar açık konuşuyorum. Yapmam bu işi."

HELGA'YA VARSA AYŞE'YE DE OLSUN

Ankara Siteler mitinginde halka seslenen Başbakan Erdoğan, eğitim alanında yapacakları hizmetleri anlattı, e-kitap sözünü tekarladı:

"Artık okullardan kara tahtayı kaldırıyoruz. Bilgisayar donanımla akılla tahta geliyor. 4 yıl içinde bu projeyi bitireceğiz. Her öğrenciye e-kitap vereceğiz. Ücret almayacağı. içine bütün müfredat girecek. İstersen kitap götürmeyebilirsin. Helga sahip de Ahmet Ayşe niye sahip olmasın."

BAY KEMAL AZ IM ÇEKTİRDİ?

Sağlık alanında yaptıkları kolaylıkları söyleyen Erdoğan, sözü CHP liderine getirdi:

"Bay Kemal bize az mı çektirdi? Doktor bey muayenehaneye çağırır para alırdı. Reçeteyle eczaneye gider yarısını alırdın. Artık tomografi için 6 ay beklemek yok. Ankara Etlik'te dev bir hastane kurulacak. Dışarıda hastam sedye üzerinde olmayacak. Her şey içeride olacak."

BAY KEMAL ANAMIZI AĞLATTIN

Kılıçdaroğlu'nun vaatlerini gündeme getiren Erdoğan, vatandaşa karşı ne aldanan ne de altadan olacaklarının altını çizdiği konuşmasına şöyle devam etti:

Benim vatandaşım şunu söylemeli: Devletim beni unutmuyor. Bay Kemal "her aileye 600 TL vereceğim" diyor. Yahu anamızı ağlattın anamızı. Antalya'da CHP'li belediye başkanı "herkese süt, 10 bin işsize iş" diyor. Genel başkanı diyor ya 1 milyon iş. Bunlar kuru sıkı atıyor. İki anahtar mantık hep aynı mantık. Biz iki anahtar demedik 500 bin konut dedik. Türkiye'de geçen yıl satılan otomobil sayısı 510 bin. Bay Kemal acaba yoksul sayısı neydi? Onu da söylesene. 19 milyondan 12 milyona indi. Bunu söylemiyor."

BEN LİDERLİĞİ BIRAKIRIM

MHP lideri Bahçeli'yi de eleştiri yağmuruna tutan Erdoğan, MHP'nin koalisyon ortağı olduğu dönemden ekonomik rakamlar açıkladı. Asgari ücretin TL olacağını söyleyen Bahçeli'ye de şu sözlerle rest çekti:

Biz senden devraldığımız hükümette asgari ücret 184 TL idi. Sayın Bahçeli çok açık söylüyorum. Şu anda da 630 TL. Al otur masaya. Rakamlar ortada. Senin 184 TL ile he kadar ekmek alınıyordu kaç kilo ekmek. Bizim asgari ücrette kaç ekmek alınıyor? Kaç yumurta alınıyordu şimdi kaç yumurta alınıyor? Ne kadar toz şeker bugün ne kadar toz şeker? Eğer bizim iktidarımızda daha az alınıyorsa ben bu liderliği bırakırım sen bırakabilir misin? Bu kadar açık konuşuyorum. Yapmam bu işi.

BAHÇELİ'NİN 40 HESABI

Sen IMF'ye 23 milyar dolar borç bıraktın. Şu anda 5 milyar dolar borç var. Sayın Bahçeli ya sen hesap bilmez misin? Ben senin çok iyi hesap bildiğini biliyorum. Ne diyorsun 2009. Ortadan iki sıfırı at. 29. 2009 ortadan iki sıfırı at 11. Onsan sonra topluyorsun 40 diyorsun. Cebir hesabı mıdır matematik midir anlamadım. Güzel hesaplar bunlar. 

KİM MİLLİYETÇİ

Bir de bu hesabı yapsan. Merkez Bankası'nda 27.5 milyar dolar bıraktın. Yarısı işçi dövizleriydi. Merkez Bankası'nda şimdi 95 milyar dolar var. Kim milliyetçi? Kurumlar ortada. Sen borçlandın biz temizliyoruz. 21 bankayı batırdın. Ne kadar da ciddi ciddi söylüyor. Anlamak mümkün değil. 40 milyar doları vatandaşa siz ödetmediniz mi?"

KONUT, METRO VE ANKARA'YA DEV BİR STADYUM MÜJDESİ

Maddi durumu iyi olmayan evlenecek gençlere dayalı döşeli konut müjdesi veren Erdoğan, Ankaralılar'a metro ve stadyum müjdesi verdi:

"Geldiğimizde 230 milyar dolar olan milli gelir 740 milya dolara ulaştı. Yetmiyor daha iyi olacağız. İlk ona gireceğiz. Toplu konutta yeni 500 bin konut. Evlenme noktasında garip gurebaya destek olacağız. Butik daireler yapacağız. Ayda 100 TL taksit peşinat yok. 20 yıl vade. İçine mobilya ve beyaz eşya koyacağız. Evlenenlere yapacağız. imkanı arttı satsın daha büyük dairelerde otursun.

Ankara'da metroyu biz üstlendik. Projeyi iki yıl içinde bitirmeyi planlıyoruz. Toplu taşımada Ankara yeni bir zenginliğe kavuşacak. Aynı şekilde İzmir'de onların raylı sistemini beraber tamamladık. Havaalanından Ankara merkeze raylı sistem yapacağız.

Çinçin deresi neydi nale hale geldi. Ankara'ya giriş bir başka olacak. Nasıl Ankara'da spor salonu ile arenayı yaptıysak Ankara'ya yakıyan dev bir stadyum yapacağız. Yeni anayasa ile yürüyeceğiz. İri olacağız diri olacağız ülkemizin huzurunu bozanlara karşı prim vermeyeceğiz."