BIST 10.677
DOLAR 32,22
EURO 34,94
ALTIN 2.418,47
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

Manisa'da CHP'ye büyük katılım

Manisa'nın Akhisar İlçesi'nde CHP saflarına katılan 850 kişiye törenle rozetleri takıldı.

Abone ol

Manisa'nın Akhisar İlçesi'nde CHP saflarına katılan 850 kişiye törenle rozetleri takıldı.

CHP'ye yeni katılanlara rozetlerinin takılması için Tütün Otel'de düzenlenen törene CHP Genel Başkan Yardımcısı, İzmir 2'nci Bölge birinci sıra milletvekili Alaattin Yüksel, Alevi Kültür Dernekleri Genel Merkezi Yönetim Kurulu Üyesi Hakkı Çamkıran ve yaklaşık 2 bin partili katıldı. İlk olarak, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve diğer parti yöneticilerinin mesajları okundu. Daha sonra kürsÜye gelen CHP Genel Başkan Yardımcısı Alaattin Yüksel, partililere seslendi. Yüksel CHP'nin programının herkesin anlayacağı şekilde broşür ve kitapçıklara aktarıldığını belirterek, kapı kapı dolaşıp bunları anlatacaklarını söyledi. 

TANER YILDIZ'A SORU

AK Partili'lerin halkı kandırmak için her türlü yolu denediğini ileri süren Yüksel, şöyle konuştu:

"Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Manisa mitinginde, halkın arasında büyük bir grup sarı baretli vatandaşımız vardı. Bunlar, Soma'daki maden işletmesindeki taşeron işçi kardeşlerimizdi. Maden işletmesini sahibi tarafından özel araçlarla mitinge taşındılar. Şimdi özel şirketlerin işlettiği maden ocaklarında çalışan bu işçilerin patronları acaba ne gibi tavizler aldı? Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız'a soruyorum. Maden sahipleri ile nasıl pazarlık yapıldı da işçiler mitinge katıldılar? Maden ocağına girerken çipli kart basan işçiler, bu kez miting alanına girerken mi bastı?"

'AKP YOKSULLUĞU SÖMÜRÜYOR'

AK Parti'nin yoksulluğu bitirmek istemediğini de öne süren Yüksel şöyle devam etti:

"Çünkü sömürü aracı olarak yoksulluğu kullanıyor. Tarihi geçmiş yiyecekler dağıtarak vicdan sömürüsünü sürdürüyorlar. Biz evin sahibi olan kadınlarımıza 600 TL verip, istediği şekilde harcama özgürlüğü vereceğiz. Emeklilerimizin durumu belli, mutlaka intibak yasası çıkaracağız. Programımız anlatmakla bitmez. Bu heyecan, bu ruh bizi mutlaka iktidara taşıyacak."

Konuşmaların ardından CHP'ye yeni katılan 850 üyeye parti rozetleri takıldı.