BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  GÜNCEL

Aysal bu iki futbolcuyu çok istiyor

Galatasaray’ın yeni başkanı Ünal Aysal, sarı-kırmızılı camiayı heyecanlandıran açıklamalar yaptı

Abone ol

Galatasaray Başkanı, Lyon’un ön liberosu Kim Kallström ve Bolton’da forma giyen golcü Elmander’i çok istediklerini açıkladı. Fatih Terim ve Lucescu ile hiç görüşmediklerini ifade eden Ünal Aysal, Gerets ve Jol’e açık kapı bıraktı

NASIL FUTBOLCULAR?

Fransa’nın köklü kulüplerinden Lyon’da top koşturan Kim Kallström, Avrupa’nın en iyi ön liberoları arasında gösteriliyor. Orta sahada makine gibi çalışan İsveçli yıldız, attığı kritik gollerle de takıma büyük katkı sağlıyor. (solda) Fransız ekibi Toulouse’dan üç sezon önce 13 milyon euro karşılığında Bolton’a transfer olan Johan Elmander, İngiliz ekibinde aradığını bulamadı. Tecrübeli yıldız, kariyerinde yeni bir sayfa açmak istiyor.

İKİ FUTBOLCUYU ÇOK İSTİYOR

Kanaltürk’teki Telegol Programı’na konuk olan Aysal, yabancı ve yerli oyuncu transferinden, teknik direktör konusuna kadar çok önemli bilgiler verdi.
Başkan Aysal, İsveçli yıldızlar Johan Elmander ve Kim Kallström’ün peşinde olduklarını söyledi. İngiliz ekibi Bolton’la lig sonunda sözleşmesi biten golcü Elmander ve Lyon’un ön liberosu Kallström’ü çok istediklerini bildiren Aysal’ın açıklamaları, bu oyuncuların yeni sezonda büyük olasılıkla Galatasaray forması giyecekleri şeklinde yorumlandı.

TEKNİK DİREKTÖRDE NET KONUŞMADI

Başkan Aysal, teknik adam konusunda net ifadeler kullanmadı, ama söylemleriyle, Eric Gerets ve Martin Jol’ü işaret etti. Fatih Terim’le ilgili sorulara, “Gönül adamıyım. Kafamla karar veririm, gönlümle değil” yanıtını veren Başkan Aysal şunları söyledi:
“Bana kalırsa Sayın Özhan Canaydın, Lucescu’nun yerine Fatih Terim’i göreve getirirken mantığıyla karar vermedi. Ben kalbimle değil, kafamla karar vermek zorundayım. Beni takip eden milyonlarca insan var. Fatih Terim’le hiç görüşmedim. En son Özhan Canaydın’ın büstünün dikildiği gün Fatih Hoca ile karşılaştık ve tokalaştık. Benden habersiz bir arkadaşımın görüştüğünü de sanmıyorum. Hoca konusu bu hafta belli olur.”

'ARDA'YI KAPTAN YAPMAZDIM'
Terim gibi Lucescu ile de görüşmediklerini açıklayan Ünal Aysal, “Martin Jol ile bir kontak kuruldu, ama ben kurmadım. Eric Gerets olabilir. Niçin olmasın ki? Teknik yapı içinde yabancılar da Türkler de var. Muhakkak ki Terim de alternatiflerimiz arasında. Tolunay Kafkas, Abdullah Avcı, Hikmet Karaman da beğendiğim diğer yerli hocalar. Disiplin ve milletlerarası tecrübe, teknik direktörü belirlerken benim kriterlerim olacak” dedi.
Başkan Ünal Aysal’ın açıklamalarından satırbaşları şöyle:

* Bazı maçlarda şeref tribününde olacağım, bazı maçlarda ise beni göremeyeceksiniz. Galatasaray’da maç seyretmekten başka öncelikler var. Başarılı olursam ve sağlığım el verirse görevde kalabilirim. İşleyen bir sistem bırakmak istiyorum.
* Kulüpler ve kurumlarla ilişkilerimiz hep dostane olmak zorunda. TFF Başkanı Mahmut Özgener’i başarısız bulmuyorum. Sayın Yıldırım Demirören’den tebrik telefonu aldım. Fenerbahçe de kulüp sitesinden kutladı. Kendilerine teşekkür ediyorum.
* Yönetimde herhangi bir kişi futboldan sorumlu olmayacak. Ali Dürüst’ün futbolla ilgili bir pozisyonu var. Yabancı ve yerli yöneticiler olacak. Abdürrahim Albayrak’ın stat ve altyapı komiteleri içinde görevi olacak.
* Ben olsam Arda’yı kaptan yapmazdım. Gitmeye henüz hazır değil. 1.5-2 yıl daha kalmalı. Ancak gitmek için ısrar ederse en ufak bir zorluk çıkarmam. Teknik direktörü seçtikten sonra bunları konuşacağız.

NE GEREKİYORSA O KADAR OLACAK
Başkan Aysal, transferde gereken her şeyin yapılacağını açıkladı. Mayıs sonuna kadar 50 milyon dolarlık ödemeleri olduğunu belirten Aysal, “Galatasaray’da patron başkan nefret edilen bir modeldir. Antipatik olmak istemiyorum. Aziz Yıldırım gibi betondan da anlamam, futboldan da anlamam. Ekonomiden ve işten anlarım. Transfer bütçemiz ne kadar gerekiyorsa o kadar olacak” ifadelerini kullandı.

KALLSTRÖM KİMDİR?
Yaşı: 28 (24.08.1982)
Kulübü: Lyon, Ülkesi: İsveç,
Pozisyon: Orta saha,
Boyu: 1.81 metre

ELMANDER KİMDİR?
Yaşı: 29 (27.05.1981), Kulübü: Bolton, Ülkesi: İsveç, Pozisyon: Forvet, Boyu: 1.88 metre