BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  MEDYA

AK Parti IMF Başkanını Twitter'dan ilan etti!

Devlet Bakanı Egemen Bağış, AK Parti'nin IMF Başkanı adayını açıkladı...

Abone ol

Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, kendi twitter hesabından "retweet" ettiği bir yazışmada, açık açık Mehmet Şimşek'in IMF Başkanlığı için adaylığını gündeme getirdi. Tweet'te "IMF Başkanlığı için arayış başladı. Maliye bakanı Mehmet Şimşek aranan şartları taşıyor" yazıyordu. Bağış da bu tweet'i, kendi hesabından, kendisini izleyenlerle paylaştı.

Hürriyet gazetesinden Zeynep Gürcanlı, IMF Başkanı Dominique Strauss-Kahn hakkındaki cinsel saldırı haberleriyle gündeme gelmeden önce de Ankara kulislerinde  "neden IMF'nin başına bir Türk geçmesin?" sorusunun sorulduğunu yazdı. Strauss-Kahn'ın bir yıl daha görevinin süresi olduğunu belirten Gürcanlı, yazısında yıl sonuna kadar dahi Strauss-Kahn'ın görevinin başında kalamayabileceğini dile getirdi. Gürcanlı, yazısında AK Parti kulislerinde IMF başkanlığı için geçen ismi yazdı:

"İşte bu durum üzerine, Ankara'da, özellikle hükümet çevrelerinde "Türkiye'den bir IMF Başkanı" daha yüksek seslerle ifade edilmeye başlandı . Üstelik bir de adayla birlikte; Maliye Bakanı Mehmet Şimşek. Kulislerde konuşulan konu, sanal alemde yazıya döküldü bile. Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış'ın kendi twitter hesabından 'retweet' ettiği bir yazışmada, açık açık Mehmet Şimşek'in adaylığını gündeme getirdi. Tweet'te 'IMF Başkanlığı için arayış başladı. Maliye bakanı Mehmet Şimşek aranan şartları taşıyor' yazıyordu. Bağış da bu tweet'i, kendi hesabından, kendisini izleyenlerle paylaştı. Bunu işaret fişeği kabul edip, Ankara'da, hükümete yakın çevrelerle, bakan danışmanları ile Ak Parti yetkilileriyle ard arda telefon görüşmeleri yaptım. Hakikaten Ak Parti hükümetinin aklından, IMF Başkanlığı için Mehmet Şimşek geçiyor."