BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  GÜNCEL

Başına taş geldi diye bayıldığını sandılar

Evinin önünde oynarken aniden yere yığılan 6 yaşındaki kızın başına taş geldiğini sandılar ama gerçek daha farklıydı...

Abone ol

Diyarbakır'da evinin önünde oyun oynadığı sırada başına isabet ettiği taşla yaralandığı sanılarak, hastaneye kaldırılan 6 yaşındaki Sakine Güler'in kurşunla yaralandığı ortaya çıktı. Beyin zarı yırtılan ve yoğun bakımda tedavisi devam eden küçük kızın ailesi ise, polisin soruşturma yapmadığını ileri sürdü.

Olay, Diyarbakır'ın Bağlar İlçesi Sento Caddesi üzerinde 11 Mayıs günü meydana geldi. Evinin önünde oyun oynarken bir anda yere yığılan 6 yaşındaki ana sınıf öğrencisi Sakine Güler'in başı kanamaya başladı. Arkadaşlarının haber vermesi üzerine, olay yerine gelen baba Abdulkadir Güler, başının taşla yaralandığını zannettiği kızını Çocuk Hastalıkları Hastanesi'ne götürdü.

RÖNTGENDE GÖRÜLDÜ

İlk müdahalesi burada yapılan ve yarası kanca ile kapatılan küçük Sakin'e daha sonra Devlet Hastanesi'ne sevk edildi. Güler'in başıdan röntgen çekilmesiyle gerçek ortaya çıktı. Taşla yaralandığı sanılan Sakine Güler'in, kafasının içinde nereden ve kimin tarafından atıldığı bilinmeyen mermi çekirdeği olduğu görüldü.

Beyin zarı yırtılan ve yoğun bakım ünitesinde tedavisi devam eden Sakine Güler'in, kafasındaki mermi çekirdeğinin çıkarılıp çıkarılmayacağına ise, hafta içinde yapılacak muayeneden sonra karar verilecek

BABA SUÇ DUYURUSUNDA BULUNDU

Küçük Sakine'nin ailesi ise, polisin soruşturma yapmadığını öne sürdü. Polis soruşturma başlatmadığını ileri sürerek, olayla ilgili savcılığı suç duyurusunda bulunan baba Abdulkadir Güler, "Ben başının kırıldığını zannediyordum, başı kanıyordu. İlk önce çocuk hastanesine götürdüm kanca attılar, sonda pansuman yaptılar. Doktor eve gönderecekti ki, sonra vazgeçti. Devlet hastanesine sevk etti. Orada röntgen çekilince kafada mermi olduğu ortaya çıktıö dedi.

Güler, hastane polisinin isim ve soyisimlerini aldığını daha sonra kimsenin ilgilenmediğini belirterek, "Hiç kimse gelip sormadı soruşturmadı. Emniyete başvurduk. Bir, 'gelip bakmışlardır, olay yeri inceleme gelmiştir' dediler, Bir de dediler 'çocuk taburcu olsun sonra bakarız' dediler. Ben bu olayın soruşturulmasını istiyorum" diye konuştu.