BIST 10.277
DOLAR 32,27
EURO 34,78
ALTIN 2.393,74
HABER /  POLİTİKA

Erdoğan B ve C planı hazırladı

Avrupa Birliği'nden gelen olumsuz ve karışık sinyaller karşısında hükümet nasıl adım atacak?

Abone ol

Başbakan Erdoğan, Suriye'ye hareketinden önce Esenboğa Havaalanı'nda açıklamalarda bulunduktan sonra soruları yanıtladı. Bir gazetecinin, ''Bazı iddialar var, komisyonun kararı aynen geçerse Türkiye'nin ilişkilerini değiştireceği yönünde. Örneğin siyasi stratejik ilişkileri ağırdan alacağı... Türkiye'nin böyle bir hazırlığı var mı?'' sorusuna karşılık Erdoğan şunları söyledi:

''Bu konularla ilgili bizim şüphesiz ki B planımız olacak, C planımız olacaktır. Ama bunlar yani 11, 14, 15 Aralık tarihlerinde atılacak adımları görmeden söylenecek şeyler değil. Ben her zaman şunu söylüyorum: AB yolunda öyle gidişimizi durdurmak gibi bir anlayışın içinde değiliz. Türkiye'deki bazı çevreler veyahut da AB üyesi içindeki bazı çevreler, başta Rumlar olmak üzere Türkiye'nin artık bundan umudunu kesip bu gidişi durdurmak... Öyle bir şeyimiz yok. Ha ne olur taş çatlasın süreç yavaşlayabilir ama biz yine aynı şekilde müzakerelerle ilgili fasılların açılmasında yapılacak olan ne varsa bunların hepsini yapmaya devam edeceğiz.

Daha önce açıkladık. Ne dedik? Kopenhag siyasi kriterleri noktasında bir şey olursa Ankara siyasi kriterleri olur. Maastricht ekonomik kriterleri ile ilgili bir şey olursa bu İstanbul ekonomi kriterleri olur, yolumuza biz bu şekilde devam ederiz durmayız. Her an hazırlıklı olan bir Türkiye olacaktır. Bu noktada da farklı düşünenlerle, biz onların düşüncelerine saygı duyarız ama hiçbir zaman kararlılığımız değiştirmeyiz. Bir olgunluk içerisinde biz bu süreci takip ediyoruz. Hiçbir zaman duygusal davranmayacağız.''