BIST 9.916
DOLAR 32,45
EURO 34,74
ALTIN 2.440,43
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

Erdoğan: Asla geri adım atmayacağız

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye'nin Suriye'deki terör noktalarına yönelik operasyonunda kesinlikle geri adım atmayacaklarını söyledi.

Abone ol

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, koalisyon ülkelerine söylediklerini ancak Suriye'deki terör konusunda adım atılmadığını ifade etti. Türkiye'nin Suriye'de işgalci olmadığını bir kez daha vurgulayan Erdoğan, PYD'nin daha güneye çekilmedikçe operasyonun devam edeceğini, onlardan boşalan yerlere de 4 milyon Suriyeli mültecinin yerleştirileceğini kaydetti. Erdoğan tehditlere rağmen Barış Pınarı Harekatı'ndan geri adım atılmayacağını söyledi.

Başkan Erdoğan, İstanbul'da Meclis Başkanları Konferası'nda konuştu. Konuşmasının önemli bölümünü Türkiye'nin terörle mücadelesine ayıran Erdoğan, Barış Pınarı Harekatı'nın işgal için değil Suriyelilerin hak ve hukukunu korumak için yapıldığını söyledi.

ABD Başkanı Donald Trump ve koalisyon ülkelerinin, Türkiye'nin Suriye konusunda beklentilerini yerine getirmediğine dikkat çeken Erdoğan, şöyle konuştu:

"Maalesef uzun zamandır bu kadim coğrafyanın en azından önemli bir bölümü acıyı ve sefaleti sırtlamak zorunda kalmıştır. Yaşadığımız sıkıntılar coğrafyamızın kaderi değildir. Bu kötü gidişatı durdurmak ve eski parlak günlerimizi ihya etmek bizlerin elindedir. Sahip olduğumuz ortak medeniyet birikimini yeniden insanlığın kutup yıldızı haline getirebiliriz. Bunun için yapmamız gereken ilk adım her alanda özellikle coğrafyamızın üzerine bir utanç damgası gibi vurulmaya çalışan terör konusunda fikir birliğine varmaktır. Meclis başkanları konferansının bu doğrultuda önemli bir inisiyatif olduğuna inanıyorum.

"Pek çok sorun yine terör kılıfı altında gizlenmektedir"

Terör yüzyılımızın vebasıdır. Gerek ülkelerin kendi içinde gerekse uluslararası alanda pek çok düşmanlık terör kılıfı altında hayata geçirilmekte, pek çok sorun yine terör kılıfı altında gizlenmektedir. Özellikle coğrafyamızdaki yıkımların zulümlerin çoğu ülkeler arasındaki savaşlar veya toplumlar arasındaki mücadelelerle değil terör yoluyla ortaya çıkmıştır. 

"Terör örgütlerinin saldırısı altındayız"

Yaklaşık 35 yıldır terör belasıyla mücadele ediyoruz. Farklı isimler altında faaliyet gösteren ama hepsinin de amacı ülkemizin birliği beraberliği huzuru refahı olan terör örgütlerinin saldırısı altındayız. Açık konuşmak gerekirse bu örgütlerin arkasında Türkiye ile yüz yüze hesaplaşmayı göze alamayan güçler daima olmuştur bugün de vardır. Sınırımız dışında eğitilen, donatılan teröristler buldukları her fırsatta vatandaşlarımızın huzurunu devletimizin bütünlüğünü tehdit eden kanlı eylemler gerçekleştiriyor. 

Trump'a da söyledim diğerlerine de söyledim. Durdurmadınız! Biz kendi göbeğimizi kendimiz kesiyoruz. Geri adım atmayacağız.


"Koalisyon ülkelerinin böyle bir derdi yok"

Biz Suriye'yi bölmeye değil orada yaşayanların hukukunu korumak için orada yer almış bulunuyoruz. Şu anda koalisyon güçlerinin böyle derdi yok. Diğerlerinin böyle bir derdi yok ama bizim böyle bir derdimiz var. Biz oradan sürekli tehdit alıyoruz. Bizim Suriye'ye sınırımız var ama diğerlerinin sınırı mı var? İşte bugün yine havan toplarının atışıyla bir yaşındaki bir çocuk öldü. Yine bunun yanında ona yakın insanımız öldü. Biz bunu ne zamana kadar bekleyeceğiz? Bekleyemeyiz!

"Kim ne derse desin durmayacağız"

Biz Türkiye olarak 910 kilometre sınırı olan Suriye'nin bile kabul etmediği bu adamı biz asla durdurmayacağız. Kim ne derse desin durdurmayacağız. Sağdan soldan tehditler geliyor. Trump'a da söyledim diğerlerine de söyledim. Durdurmadınız biz kendi göbeğimizi kendimiz kesiyoruz. Geri adım atmayacağız. Teröristlerin tamamıyla 32 kilometrelik sınırdan daha güneye gidene kadar bu mücadeleyi sürdereceğiz. Biz bu bölgeyi güvenli bölge ilan ettik. Kim için Türkiye'deki 4 milyon Suriyeli için. Biz bunların hukukunu koruyoruz. Bu ülkelerden hangisi ne kadar Suriyeliye bakıyorlar."