BIST 10.219
DOLAR 32,21
EURO 34,86
ALTIN 2.444,47
HABER /  POLİTİKA

Erdoğan artık kasetlerle ilgilenmeyecek!

Kaset skandalı ile sarsılan MHP diken üstünde. Bahçeli'ye yapılan şantaj Başbakana soruldu. İşte Erdoğan'ın yanıtı:

Abone ol

MHP'deki kaset depremi üzerine yaptığı konuşmalarda "Bunların neresi özel hayat, bunlar genel' diyerek tepki gösteren Başbakan Erdoğan fikir değiştirdi. Erdoğan, "Bu konularla ilgilenmeyi ilkelerime uygun bulmam. Onların iç sorunudur. Yorum yapmam doğru olmaz" dedi.

MHP diken üstünde. Bahçeli'nin kurmaylarıyla ilgili 4 kaset yayınlayan karanlık site bu kez eğer istifa etmezse MHP lideri Bahçeli'nin bazı ses kayıtlarını açıklayacağını duyurdu. Şimdi gözler kasetleri açıklayacağını duyuran sitede.

Bu arada son miting konuşmalarında hem CHP hem de MHP'ye kaset iddialarıyla yüklenen Başbakan Erdoğan bu kez ilgniç bir açıklama yaptı.

Rize Valiliğini ziyaret eden Erdoğan MHP lideri Bahçeli ile ilgili bir internet sitesinde yer alan açıklamaların anımsatılması üzerine, "Bizim dışımızdaki konular. Bu konularla ilgilenmeyi hiçbir zaman ilkelerime uygun bulmam. İlkelerimin dışında... Onların kendi iç sorunudur. Yorum yapmam doğru olmaz zaten" dedi.

MUHALEFETİN HİÇBİR KUTSALI YOK

Erdoğan'dan seçim sürecini de değerlendirmesi istendi. Muhalefetin ciddi bir eleştirisini henüz göremediğini söyleyen Erdoğan şunları söyledi:
''İftiraya, yalana dayalı ne yazık ki bazı yaklaşım tarzlarını görüyorum. Tabii bunlar da ortaya konuldukça, bunların yalan olduğunu ortaya koydukça ve kendi, ne yazık ki geçmişteki birçok uygulamalardaki yanlışlarını ortaya koydukça, bunlara cevap veremeyişlerde, ciddi manada zannediyorum, herhalde isyan ettiriyor. Yaklaşım tarzları o bakımdan. Bakıyorsunuz anamuhalefet, diğerleri hep birlikte bir hareket etmenin gayreti içerisinde.

Şöyle bir tablo var. AK Parti, iktidar partisi olarak bir yanda gözüküyor, diğerleri ise bir yanda. En çok üzüldüğüm konu muhalefetin üslup sorunudur. Edebe adaba sığmayacak şekilde, hiçbir kutsallarının olmadığını görüyorum. Tabii hiçbir kutsalları da olmayınca bu şekilde saldırıya devam ediyorlar. Tabii bizler bu üslubu çok daha farklı bir şekilde ortaya koymak suretiyle cevaplandırdığımızda da beyefendiler rahatsız oluyorlar.

KILIÇDAROĞLU SİYASİ ACEMİ

Kendilerinin aynı konuşmadıklarını belirten Erdoğan, şöyle devam etti:

''Orada kelimeleri de, cümleleri de çok daha seçerek konuşmaya gayret ediyoruz. Kendi kutsal değerlerimize saldırmaktan tutunuz da ailelerimize varıncaya kadar, geçmişte defaatle cevabını belgelerle ortaya koyduğumuz birçok şeyleri tekrar tekrar döndürerek, özellikle anamuhalefet lideri bunları ortaya sürüyor. Bunlar artık prim yapacak şeyler değil. Bu da zannediyorum siyasi acemilikten kaynaklanıyor ama 12 Haziran akşamı milletim en güzel değerlendirmeyi yapacak. Çünkü bizim sekiz buçuk yıllık bir defa bir hizmet sürecimiz var. Bu hizmetimiz eğitimden sağlığa, adalete, emniyete, ulaşıma, enerjiye ve Türkiye'nin dünyadaki itibarına varıncaya kadar çok farklı bir noktada.''