BIST 10.277
DOLAR 32,35
EURO 34,83
ALTIN 2.403,76
HABER /  GÜNCEL

100 yaşındaki dedenin ilginç isteği

Züğürt Ağa filmindeki "Ben karı isterim" repliği Aksaray'da gerçeğe dönüştü. 100 yaşındaki dede bakandan eş istedi

Abone ol

Türk sinemasının önemli örneklerinden Züğür Ağa filmindeki "Ban karı isterim" karakteri gerçek oldu. Aksaray'da 100 yaşındaki Mehmet Yörük, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız'dan kendisine eş bulmasını istedi. Yörük, "Avrat öldü, forsum düştü. Ben ne isteyeyim, bana avrat bulun" dedi.

Yıldız, Aksaray Valisi Orhan Alimoğlu'nu makamında ziyaret etti. Ardından gazetecilere açıklamalarda bulunan Yıldız, seçim öncesinde, yurdun dört bir yanında hummalı ve yoğun bir çalışma olduğunu belirterek, 12 Haziran'da her zaman sağduyusuna, basiretine, sezgilerine inandıkları vatandaşın tercihlerine müracaat edeceklerini söyledi.

Bir gazetecenin, "CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı televizyonda tartışmaya davet etti, bununla ilgili ne düşünüyorsunuz?" şeklindeki sorusunu Yıldız, şöyle yanıtladı: "Kılıçdaroğlu hızını alamamış olabilir. Ama ben çok somut, net bir şey söyleyeyim. Sağlık bakanımızla ilgili bir iddiada bulundu. Öyle bol laf yok. Sağlık bakanımız, 'Ben evraklarımı hazırladım bu akşam çıkabiliriz' dedi. Cevap nerede? Önce sağlık bakanımızla çıkacak, sonra diğer arkadaşlarımızla."

AVRAT ÖLDÜ FORSUM DÜŞTÜ; BANA AVRAT BULUN

Ulu Cami'de incelemelerde de bulunan Yıldız, cami çıkışında iki yıl önce ikinci eşini kaybettiğini söyleyen 100 yaşındaki Mehmet Yörük ile sohbet etti. Yörük, Bakan Yıldız'ın bir isteği olup olmadığını sorması üzerine, "Avrat öldü, forsum düştü. Ben ne isteyeyim, bana avrat bulun" dedi.

Yıldız, Yörük'ün bu isteğine, "Vali Bey burada. Belediye başkanı da burada. Benim selamımı söyleyerek yanlarına geleceksin, onlar da sana yardımcı olacak" diye karşılık verdi.

İlerleyen yaşına rağmen üçüncü eş için yardım isteyen Yörük ile Bakan Yıldız arasındaki diyalog gülüşmelere neden oldu.