BIST 10.182
DOLAR 32,21
EURO 35,13
ALTIN 2.470,15
HABER /  POLİTİKA

Erdoğan 3 dedi kadınlar 5!

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan Hak-İş'in Kadın Emeği Buluşması toplantısında konuştu.

Abone ol

İNTERNETHABER.COM- Erdoğan'ın konuşmasından satırbaşları...

İki yıldır, Suriye halkı elinde her türlü savaş makinesi olan bir diktatör tarafından alçakça kıyımdan geçiriliyor. Bombardımanlarla, tanklar, toplarla. Onun da evladı var, hanımı var. Ailece görüştüğüm insanlardı bunlar ama bir anda her şey değişti. Değiştiği anda biz de kitabımızdan sildik attık. Çünkü halkına bu şekilde zulmedenler, bizim dostumuz, arkadaşımız olamaz

-Dünyada yaşlanma var. Ben en az 3 tane çocuktan yanayım. Bunu sorun haline getirmeyin. Bu başarılması övünülmesi gereken birşeydir. Ülkelerin kalkınmasında en önemli unsur dinamik genç nüfustur. Biz de yaşlanmaya doğru gidiyoruz. Bunun önüne geçmek için tek dayanağımız sizsiniz. Sağ olasın. Bakınız bir bayan oradan 5 diyor.

-Ekonomide maşallah… Bak 10 diyor biri. Çok zengin… 
Ben ekonomi tahsili gördüm. Ekonomide başarının sırlarını anlatırken emek, sermaye, üretim, tüketim derler. Ben tek unsurun insan olduğunu söylüyorum. İnsan varsa emek, sermaye, yatırım vardır
Şu anda 30 yaş altıyız ama yaşlanıyoruz
Kadının hak mücadelesini destekliyoruz, destekleyeceğiz


 -Kadınların iş ve hak mücadelesinde küresel dayanışmayı yüceltiriz. Cennet annelerin ayakları altındadır. Ben annemin ayaklarının altını öptüm. Öptürmek istemezdi ben anacığım ben cennetin kokusunu alıyorum derdim.

-Biz iki ayda bir dul annelere 500 lira yardım veriyoruz. Bugüne kadar böyle bir iktidar var mı? Bunu sadece biz yaptık. İlköğretimine, lisesine destek veriyoruz. Biz oğluna anneye vermiyoruz. Anneye veriyoruz. 

-Bir kadının hislerini en iyi anlyacak olan yine bir kadındır. Erkeklerin egemen olduğu eşitsizliğin egemen olduğu dünyaya ancak anneler ve kadınlar bir proje üretebilir. Kadınların örgütlü mücadelesini çok ama çok önemsiyorum. 

-Haklarınızı siz alacaksınız, bundan endişe etmeyin. Bize düşen sizinle dayanışma içinde olmaktır, yol üzerindeki engelleri kaldırmaktır.

-Biz kadınlar için çözüm üreten değil, kadınlarla birlikte çözüm üreten bir iktidarız. Biz kadınlar için mücadele eden değil, kadınlarla birlikte mücadele eden bir iktidarız.

-Kadınların siyasette önemli rol almasını hep destekledim ve başardım da. İstanbul'da kadınlarla nasıl başarılı olduysak Türkiye'yi büyütmede de hep kadınlarla birlikte yürüdük. 

-Şu ana kadar 262 bin kardeşimize ödeme yapıyoruz Siyasette iş hayatında istihdamda kadınlara zemin hazırladık. Şiddet mağduru hanım kardeşlerimize sahip çıktık. Şiddeti önlemeye karşı önemli düzenlemeler yaptık. Şiddet nedeniyle evini terk etmek zorunda kalanlara "sevgi evleri" açtık. Kadınların ve annelerin haklarını elde ettikleri toplumun bireyleri umut dolu toplum meydana getireceklerdir. 

-Türkiye'nin sorunlarına birlikte çözüm üretmeye inşallah çalışacağımız bir geleceğimiz var. Küresel sorunlara katkı sunmaya, tüm mazlumların sesi olmaya devam edeceğiz. Yani sadece evimin içi bana yeter, dışarıda ne olursa olsun diyemeyiz. Çünkü biz komşusu açken tok yatan bizden değildir anlayışıyla yetiştik. Öyle ise komşunun sesini duyacağız. Bizim medeniyetimizde kimseyi kendi sorunuyla başbaşa bırakmak yoktur. Türkiye'nin sorunlarını hep birlikte çözeceğiz.

-Yıllarca bu ülkede kaynağında para kesildi. 13,5 katrilyon. Niye kestiler? Memurun maaşını işçinin maaşını ödeyemiyorlardı. Biz geldk ödedik. Devlet memuruna işçisine borçlu olur mu?13,5 katrilyonu işçiye memura biz ödedik. Konut Edindirme Yardımı adı altında para kestiler. Seni ev sahibi yapacağız diye kandırdılar. Şu ana kadar 3,5 katrilyon bu parayı geri ödedik. Adil bir devlette bu olamaz

-1 Mayıs'ı tatil haline hangi iktidar getirdi. Niye bizden öncekiler getiremedi? Hani nerede o sosyal demokratlar? Neden yapamadılar? Biz yaptık. Neden biz çünkü parmağımızın ucuyla değil biz bu işlere yüreğimizi koyarız

-Şu anda bir çözüm sürecindeyiz. 76 milyon vatandaşımızı ayırtetmeksizin hepbirlikte bu çözüm sürecinde elele vermekliyiz birliğimiz bozmak isteyenlere kapımızı kapayıp bu işi bitirmeliyiz. Burada ben hanım kardeşlerimden çok şey bekliyorum. Eğer siz dur derseniz o iş durur. Bu mücadelede sizin gücünüzü hisseden gören bir başbakan olarak sizden bu desteği bekliyoruz. 

-Yarın 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nü Siirt'te kutlayacağız.