BIST 10.267
DOLAR 32,27
EURO 34,83
ALTIN 2.412,39
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

Camilere Atatürk portresi mi asılacak?

BDP Milletvekili bunu soru önergesi olarak sundu. Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ yanıt verdi.

Abone ol

Camilere Atatürk'ün portlerelerinin asılacağı iddiası BDP'li vekil tarafından Meclis'e taşınıp, soru önergesi olarak Başbakan Yardımcısı Bozdağ'a yöneltildi.

BDP Diyarbakır Milletvekili Altan Tan'ın yazılı soru önergesini cevaplandıran Bozdağ ise İslam inancına göre camiler ve mescitlerin, ibadetin ''huşu ve hudû içinde'' yapılmasını sağlayacak şekilde tezyin edildiğini belirtip, şu bilgileri verdi:

''Peygamber Efendimizin Mekke'den Medine'ye hicreti esnasında inşa edilen İslam tarihindeki ilk mescit olan Kuba'dan, inşaatında Hz. Peygamber'in de bulunduğu Mescid-i Nebevi dahil bugüne kadar hiçbir cami ve mescitte herhangi bir canlı resmi bulunmamıştır ve bulundurulmamıştır. Bu bağlamda yurt içinde ya da yurt dışında herhangi bir cami veya mescitte Atatürk portresi veya başka bir kişinin portresinin asılması söz konusu değildir.

Diyanet İşleri Başkanlığı görevlileri, hizmet ve görevlerini, yurt içinde olduğu gibi yurt dışında da etnik, siyasal, mezhepsel ya da inançsal hiçbir ayırım yapmadan hiçbir kimseyi dışlamadan yürütmektedir.''