BIST 10.046
DOLAR 32,45
EURO 34,64
ALTIN 2.383,96
HABER /  GÜNCEL

Nakliyecilik Avrupa standartlarında olacak

Ankara Nakliyeciler Derneği Genel Kurulu yapıldı. Başkan Deniz Yük ''Avrupa Standartlarında nakliyecilik yapımasını sağlayacağız'' dedi

Abone ol

Ankara Nakliyeciler Derneği Genel Kurulu 23 Şubat 2013 tarihinde yapıldı. Ankara Nakliyeciler Derneği Yönetim Kurulu Başkanlığına, nakliyecilik konusunda çeşitli çalışmaları bulunan Deniz Yük getirildi.

Başkanlığa seçilmesi sonrası, kendisine destek veren tüm nakliyecilere teşekkür eden Deniz Yük, bir ülkenin dolaşım sistemi ve kan damarları ölçüsünde önem taşıyan nakliyecilik sektörünün gelişmesi, daha profesyonel bir yapıya kavuşması ve nakliyecilerin sorunlarının çözümlenmesi için birçok kısa ve uzun vadeli projeler hazırladıklarını belirterek, Avrupa ülkeleri standartlarında nakliye hizmeti verme hususunda çalışmalar yapacaklarına söyledi.

TIR PARKLARI ÇOĞALTILMALI

Kamyonuyla, TIR’yla yurdun yollarını dolaşarak insanların ihtiyaçlarını karşılayan nakliyecilik sektörünün sorunlarının çözümlenmesi veya asgari düzeye indirilmesi ile halkımıza taşımacılık alanında daha rahat bir hizmet vereceklerine dikkat çeken Deniz Yük, önceliklerinin; Ankara nakliyeciler sitesinin modernizasyonu konusunda yapılması gerekli çalışmaları hayata geçirmek, yetersiz olan kamyon ve TIR parklarının ihtiyaçlara cevap verecek şekilde tanzim edilmesi ve çoğaltılması olduğunu vurguladı.

Avrupa Birliği Uyum süreci kapsamında 2004 yılında çıkarılan kara taşımacılığı hakkındaki kanun ve yönetmeliklerin nakliyecilik mesleğinin profesyonel ve çağa uygun halde yapılması için gereken bütün düzenlemelerin hayata geçirdiğini belirten Deniz Yük, ülkenin kalkınma ve ekonomik hareketlilik konusunda nabzını belirleyen nakliyecilik ve nakliyeci komisyonculuğu mesleğinin işinin ehli profesyoneller tarafından yapılmasının sektörün gelişimine önemli katkıda bulunacağını belirtti. 

Nakliyeciliği yasal şartları yerine getiren ehil ve deneyimli şahıslar, kurum ve kuruluşlar tarafından yapılması yolunda projeleri bulunduğunu belirten Başkan Deniz Yük, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı’nın nakliyecilik konusunda faaliyet gösteren firmaların izin belgeleri ve gerekli şartları yerine getirmelerini zorunlu kıldığına dikkat çekti.

Nakliyecilik alanında gerekli düzenlenmelerin ve şartların yerine getirilmesi ile hem ülkenin milli ekonomisine katkıda bulunacaklarını hem de halkımıza daha modern ve kaliteli hizmet vereceklerine işaret eden Deniz Yük amaçlarının bütün nakliyecilerin sorunlarını çözmek olduğunu söyleyerek sözlerini tamamladı.