BIST 10.267
DOLAR 32,26
EURO 34,78
ALTIN 2.413,03
HABER /  ÇALIŞMA HAYATI

Sendikacının sözleri Erdoğan'ı çok kızdırdı

Türk Metal Sendikası Genel Başkanı Pevrul Kavlak ile Başbakan Erdoğan arasında yaşanan atışmanın yankıları sürüyor.

Abone ol

İNTERNETHABER.COM- Sendika başkanı ile Başbakan Erdoğan'ın düellosu dünkü yoğun gündem arasında kaybolup gitti. Her iki isim dün aynı kürsüden bibirlerine sert sözlerle yüklendiler.

ERDOĞAN KONUŞMASINI KISA TUTMASI İÇİN NOT GÖNDERDİ

Türk Metal Sendikası Genel başkanı Pevrul Pavlak'ın eleştirileri Erdoğan'ı fena kızdırdı. Kürsüye çıkan Erdoğan, iddialara aynı tonda cevap verdi. Sendika Başkanı Kavlak'ın kürsüde konuşması uzayınca, Erdoğan da yanındakilere saatini göstererek konuşmanın uzadığına dikkat çekti. Bunun üzerine ise kürsüdeki sendika başkanına bir kağıtla not gönderildi.

Başbakan Erdoğan Türk Metal Sendikası 18. Kadın İşçiler Kurultayı'na katıldı.

kavlak.jpg

Türk Metal Sendikası Başkanı Pevrul Kavlak

ÖNCE ŞEHİT POLEMİĞİ

Kavlak'ın terör, kıdem tazminatı ve taşeronlukla ilgili sert eleştirilerine Başbakan Erdoğan, sert tepki gösterdi. 

"Biz artık terör belasından kurtulmak istiyoruz. Biz artık vatan evlatlarımızın şehit olmasını istemiyoruz" sözlerine Erdoğan, "Biz şehitler görmek istemiyoruz' ifadesi çok yanlış ifade. Biz, 'git oğlum git ya gazi ol ya şehit' ninnileriyle büyüdük. Çünkü biz şehitliği kendi medeniyetimizde, inanç değerlerimizde en yüksek, en yüce makam olarak, mevki olarak gören bir inancın mensuplarıyız." diyerek karşılık verdi.

Tartışma kıdem tazminatı ve taşeronluklu ilgili Kavlak'ın sert sözleri de Erdoğan'ı çok kızdırdı.

ŞİMDİ BİZ KRİZDEYİZ

Kavlak "Ey işverenler Allah sizin gözünüzü doyursun gözünüzü. Şimdi biz krizdeyiz biz. Çarşıda pazarda krizdeyiz" sözleriyle hem iş adamlarına hem de hükümete mesaj verdi. Kürsüye çıkan Erdoğan'ın cevabı gecikmedi:

SEN ÇALIŞANLARA NE ÖDÜYORSUN

"Başkanımızı dinlerken üzüldüğüm bir nokta da şu olmuştur. Sürekli olarak işverenler yerden yere vurulmuştur. Benim Ferruh kardeşim de işveren. İşçiyim mişçiyim dedi de. Sen de işverensin. Sen de yanında çalışanlara ücret ödüyorsun. "

KÖLE PAZARI KURULMAK İSTENİYOR

Kavlak'ın taşeron sistemi ile ilgili "Birileri bu ülkede köle pazarları kurmak istiyor" sözleri de Erdoğan'ı çileden çıkardı. Başbakan kürsüden böyle cevap verdi:

"Doğrusu ben merak ediyorum. Türk Metal'de çalışanların acaba aldıkları ücret ortalaması nedir? Bu da önemli. Şimdi küfeyi her zaman sırtımızda taşıyacağız."

TAŞERONLUK SENDİKALARIN TEKLİFİ

Kavlak'ın kıdem tazminatı eleştirilerine "Kıdem tazminatı ile alakalı her şey spekülasyondur. İktidarı yıpratmaya yöneliktir." diye cevap veren Erdoğan, sendikalarla ilgili çarpıcı öneriyi gündeme getirdi:

"Bakınız taşeronluk, sendikaların da bize teklifidir, onu da size söyleyeyim. Niye? Çünkü, 'işsizliğe kalkıp iş zemini hazırlayalım' diye getirdikleri bir tekliftir."