BIST 9.066
DOLAR 32,38
EURO 34,97
ALTIN 2.325,77
HABER /  GÜNCEL

Erbakan da bu gazetecileri istememişti

Başbakan Erdoğan'ın patronlara "köşe yazarlarınıza sahip çıkın" demesinin ardından diğer başbakanların sözleri de gündeme geldi.

Abone ol

Başbakan Erdoğan geçen hafta medya patronlarına "parasını verdiğiniz köşe yazarlarınıza sahip çıkın, gerekirse gönderin" deyince medya ayağa kalktı. Erdoğan yandaşı, karşıtı gazeteciler bir olup bir bildiriyle bu açıklamayı kınadı.

Habertürk Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Fatih Altaylı olaya daha farklı açıdan yaklaştı ve Erdoğan'ın yaptığını delikanlıca bulduğunu söyledi ve şimdiye kadar gazetecilerin kovulmasını istemeyen pek az devlet başkanı gördüğünü sözlerine ekledi.

NTV'de "Basın Kulübü" programına konuk olan Altaylı şöyle konuştu:

ERBAKAN'IN KOVULMASINI İSTEDİĞİ GAZETECİLER

"Şimdiye kadar ben gazetecilerin kovulmasını istemeyen pek az Başbakan veya Cumhurbaşkanı gördüm. Kimdeyse yetki muhakkak patronları arayıp şu gazetecileri at der. Benim atılmamı istemeyen bir rahmetli Özal'dır bir de Bülent Ecevit'tir. Geri kalan bütün Başbakanlar o dönemki patronlar kimse, "Şu adamı bir kov ondan sonra oturup konuşalım" der.

Uğur Dündar'ın, benim ve Emin Çölaşan'ın işten kovulmasını, Necmettin Erbakan o zaman rica etmişti. Tansu Çiller istedi, Mesut Yılmaz istedi. Herkes istedi. Bir şey olmuyor sonuçta.

TAYYİP ERDOĞAN'IN YAPTIĞI DELİKANLICA

Tayyip Erdoğan'ın yaptığını biraz daha delikanlıca buldum. Açık açık söyledi. Öbürleri patronla ofiste buluşup söyledi o açık açık. Ama isim vermedi. İsim vereceği günler de gelebilir herhalde. Çok da mühim ve eşyanın tabiatına aykırı bir durum değil. Onlara göre aramızda bir çıkar çatışması var. Halbuki bir çıkarla alakamız yok ama onlar kendilerinin eleştirilmesinden hoşlanmıyor."