BIST 10.219
DOLAR 32,20
EURO 34,74
ALTIN 2.447,57
HABER /  POLİTİKA

Bond çantaların içinden çıkanlar

Çankaya'daki üçlü zirveye damgasını vuran Bond çantalar olmuştu. İşte çantaların içinden çıkanlar.

Abone ol

Çankaya'daki üçlü zirvenin yıldızları bond çantaların sırrı çözüldü. Habertürk'ün haberine göre Erdoğan'ın çantasında; Erzincan'da askeri konvoy, "adi başbakan" parolası ve Alay Komutanı Gençoğlu'nun ifadeye askeri uçakla götürülmesi vardı. Başbuğ ise siyasetçilerin peşin hükümlerinden ve "sızma"lardan şikayetçiydi. Mutabakata vardıkları tek nokta ise " Masuniyet Karinesi" oldu.

İŞTE BAŞBAKAN'IN SORULARI?

Başbakan Erdoğan, Orgeneral Başbuğ ile yaptığı görüşmelerde, kendisine bağlı olan Genelkurmay'da yaşanan aksaklıklar ve rahatsız edici gelişmelerle ilgili taleplerini iletti. Basında yer alan haberler ve yapılan açıklamalardan yola çıkarak erdoğan'ın çantasındaki dosyalar şöyleydi:

Erzincan'da 3. Ordu Komutanlığına bağlı ağır silah ve toplarla donatılmış 30 askeri aracın kışladan çıkarak Erzincan şehir merkezine doğru 17 kilometre yürütülmesi rutin bir uygulamama mı?

"Adi Başbakan" işaret parolası hakkında herhangi bir soruşturma başlattınız mı?

Bazı subayların ifade vermeye gidip dönerken askeri uçak kullanmaları rutin bir uygulama mı?

Erzincan'da görev yaptığı sırada İsmailağa tarikatına yönelik soruşturmada görev alan ve bu soruşturmanın "İrtica ile Mücadele Eylem Planı'nın " uygulaması olduğu iddiasıyla gözaltına alınan Eskişehir Alay Komutanı Albay Recep Gençoğlu Erzurum'a askeri uçakla götürülmüştü.

İŞTE ASKERİN TALEPLERİ

Bazı siyasetçiler devam eden bir soruşturma hakkında peşin hükümde bulunarak TSK'yı yıpratıyor. Kamuoyu üzerinde baskı kuruluyor. Bu konuda önlem almanızı rica ediyorum.

Özellikle aynı kaynaktan ve bazı gazeteler üzerinden devam eden soruşturmayla ilgili manipülatif ve sansasyonel bilgiler sızdırılıyor. Bu konuda önlem alınmalı.