BIST 9.650
DOLAR 32,50
EURO 34,62
ALTIN 2.481,05
HABER /  GÜNCEL

Askeri esas duruşa geçiren sivil

Erzincan iddianamesinde inanılmaz ayrıntılar.. Sanıklar arasında yer alan bir isim var ki iddialar inanılır gibi değil..

Abone ol

Gizli tanık Munzur, Avcılar ve Atıcılar Derneği Başkanı Yaşar Baş bir ortama girince rütbeli rütbesiz herkesin ayağa kalktığını kaydediyor.

Zaman gazetesi iddianame yer alan gizli tanık Munzur'un fadelerinden bir bölüm yayınladı.

"3 dakika hazır ol"da beklemiş iddiası

Munzur'un ifadesine göre, dönemin Erzincan Jandarma Alay Komutanı Recep Gençoğlu da Baş içeri girince ayağa kalkmış ve oturması talimatını verene kadar 3 dakika 'hazır ol'da beklemiş.

Munzur, iddianamede kendisi ile bire bir muhatap olan, illegal planları yaptıran ve uygulatan kişinin Şenol Komutan dediği Başçavuş Şenol Bozkurt olduğunu belirtiyor. Onun da emirleri Ersin Üsteğmen (Ersin Ergut) ve Recep Albay'dan (Recep Gençoğlu) aldığını ifade ediyor.

Erzincan Avcılar Kulübü Başkanı Yaşar Baş'ın ise birlikte ava gittikleri kişilerden biri olduğunu ve gittikleri her köyde ağalar gibi karşılandığını anlatıyor. Munzur, burada Yaşar Baş'ın konumu ile ilgili şu ayrıntılara yer veriyor: "Benim mekanımda komutanlara yapmış olduğum eğlence gecesi komutanlar masada otururken Yaşar Baş geldiğinde hepsi ayağa kalktı, en son Erzincan Alay Komutanı Recep Albay ayağa kalktı, Yaşar Baş bu sırada iki üç dakika mekanı dolaştı. Ben, "Dayı bir sorun mu var?" diye sordum. Yaşar Baş, "Hayır yeğenim." dedi. Bu sırada hiçbir komutan yerine oturmamıştı. Yaşar Baş, oturmaları için işaret verince herkes yerine oturdu. Yaşar Baş'ın, bunların nazarında farklı bir yere sahip olduğunu anladım."

Şenol Bozkurt, Baş'ı Munzur'la tanıştırırken ilk önce asıl ismini söylememiş, 'Murat' olarak tanıtmış, ilerleyen zamanlarda ancak gerçek ismini öğrenmiş. Munzur, Yaşar Baş için, "Sürekli istihbarat şubeye yanına ziyarete giderdim." ifadesini kullanıyor.

'Tuncer Paşa ile samimi fotoğrafları var'

Gizli tanıklardan Efe, Baş'ın örgüt içinde uzun zamandan beri yer aldığını ve verilen görevleri harfiyen yerine getirdiğini iddia ediyor. Baş'ın Ergenekon sanığı eski MGK Genel Sekreteri Tuncer Kılınç'la da samimi fotoğrafları olduğunu kaydeden Efe, Yaşar Baş vasıtasıyla iddianamede adı geçen rütbeli subaylarla tanıştığını söylüyor. Bu subayların Yaşar Baş'ın av ekibinde olduğu bilgisini veren Efe, "Yine Yaşar Baş vasıtasıyla İ.M. isimli kişiyle tanıştım. Bu şahıs Erzincan ve çevresindeki sokak çocuklarını koruma derneği başkanıdır." diyor.