BIST 9.565
DOLAR 32,50
EURO 34,76
ALTIN 2.482,03
HABER /  GÜNCEL

Emekli subaylar bile giremez

Balyoz operasyonunun ardından Deniz Kuvvetleri ziyaretçi girişlerini kısıtladı. Kısıtlamaya emekli komutanlık personeli de dahil.

Abone ol

Balyoz operasyonuyla gözlerin çevrildiği Deniz Kuvvetleri'nde 'sızma' alarmı. Akşam gazetesinin haberine göre, komutanlık, karargah binasına ziyaretçi girişini kısıtladı. Ziyaretçi kısıtlaması emekli komutanlık personeli için de geçerli

Poyrazköy mühimmatı, Kasırga ve Balyoz operasyonuyla gözlerin çevrildiği Deniz Kuvvetleri Komutanlığı, bilgi güvenliği ile ilgili ek tedbirler aldı. Komutanlık, emekli personel dahi olsa ana karargah binasına ziyaretçi girişini kısıtladı. Milli Savunma Bakanlığı ise ziyaretçileri, girişte verilen elektronik güvenlik kartları üzerinden takip ediyor.
Çok sayıda muvazzaf ve emekli personeli gözaltına alınan veya tutuklanan Deniz Kuvvetleri Komutanlığı'na, daha önce randevu alınarak girilebiliyordu. Nizamiyede giriş kartlarının değiştirilmesinin ardından refakatçi eşliğinde karargahta ziyarette bulunulabiliyordu. Ancak komutanlık, ziyaretçi girişlerine kısıtlama getirdi. Kaynaklar, emekli personele yönelik bir güven sorununun bulunmadığını ancak, kritik bir dönemden geçilmesinin bu kararın alınmasında etkili olduğunu belirtti. Hava Kuvvetleri Komutanlığı da bir süredir ana karargah binasında değil nizamiyede ayrılan ziyaretçi bölümünde görüşmeye izin veriyor.

MSB'DE KARTLI TAKİP
Milli Savunma Bakanlığı'nda ise ziyaretçiler,  verilen elektronik güvenlik kartları aracılığıyla izlenebiliyor. Kimin nereye gittiği, kiminle görüştüğü, ne kadar süre içeride bulunduğu gibi bilgiler elektronik ortama kaydediliyor. Önlem, herhangi bir bilgi veya evrakın dışarı sızmasına karşı olasılıkları en aza indiriyor.