BIST 9.717
DOLAR 32,53
EURO 34,95
ALTIN 2.437,03
HABER /  GÜNCEL

Erbakan da gazeteci kovdurmak istemiş

Haber Türk Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Fatih Altaylı geçmiş başbakanları anlatırken Necmettin Erbakan'ın kovulmasını istediği gazetecileri saydı.

Abone ol

Erdoğan dün grup toplantısında gazeteciler ve köşe yazarlarıyla ilgili sözlerini düzeltmeye çalışsa da eleştiriler sürüyor.

NTV'de 'Basın Kulübü'ne konuk olan Haber Türk Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Fatih Altaylı şimdiye kadar gazetecilerin kovulmasını istemeyen pek az devlet başkanı gördüğünü ve Necmettin Erbakan'ın başbakanken Emin Çölaşan, Uğur Dündar ve kendisinin işten kovulması için Aydın Doğan'dan ricada bulunduğunu öne sürdü.

Mesut Yılmaz ve Tansu Çiller'in de benzer talepleri olduğunu belirten Altaylı, Turgut Özal ve Bülent Ecevit'in ise kendisi için böyle bir talepte bulunmadığını bildiğini söyledi.

Altaylı, Erdoğan'ın köşe yazarlarıyla ilgili düşüncesini açık açık söylediği için diğer Başbakanlardan daha delikanlıca bulduğunu da söyledi.

Altaylı şunları söyledi:

"Şimdiye kadar ben gazetecilerin kovulmasını istemeyen pek az Başbakan veya Cumhurbaşkanı gördüm. Kimdeyse yetki muhakkak patronları arayıp şu gazetecileri at der. Benim atılmamı istemeyen bir rahmetli Özal'dır bir de Bülent Ecevit'tir. Geri kalan bütün Başbakanlar o dönemki patronlar kimse, "Şu adamı bir kov ondan sonra oturup konuşalım" der.

Uğur Dündar'ın, benim ve Emin Çölaşan'ın işten kovulmasını, Necmettin Erbakan o zaman rica etmişti. Tansu Çiller istedi, Mesut Yılmaz istedi. Herkes istedi. Bir şey olmuyor sonuçta. Tayyip Erdoğan'ın yaptığını biraz daha delikanlıca buldum. Açık açık söyledi. Öbürleri patronla ofiste buluşup söyledi o açık açık. Ama isim vermedi. İsim vereceği günler de gelebilir herhalde. Çok da mühim ve eşyanın tabiatına aykırı bir durum değil. Onlara göre aramızda bir çıkar çatışması var. Halbuki bir çıkarla alakamız yok ama onlar kendilerinin eleştirilmesinden hoşlanmıyor."

(Haber 3)