BIST 10.219
DOLAR 32,21
EURO 34,86
ALTIN 2.444,47
HABER /  GÜNCEL

11'nde tecavüze uğradı 12'sinde doğurdu

Okula gelmediği için öğretmenler araştırma yaptı. Araştırmadan bir dram çıktı.

Abone ol

Ankara'da 13 yaşındaki kız öğrencinin geçen yıl boyunca okula gelmemesi görevlilerin dikkatini çekti. Araştırmada minik kızın 11'inde tecavüze uğradığı, geçen yıl çocuk doğurduğu belirlendi

Milli Eğitim Bakanlığı'nın geçen yıl başlattığı 'Devamsızlık Takip Projesi'nden bir dram çıktı. Ankara Mamak'taki bir ilköğretim okulunda okuyan 13 yaşındaki kız çocuğu M.H.'nin geçen yıl boyunca okula gelmemesi görevlilerin dikkatini çekti.

1997 doğumlu M.H. iddiaya göre 11 yaşındayken tecavüze uğradı ve hamile kaldı. Bakanlığın devreye girmesiyle küçük M.H.'nin kaydı başka bir okula alındı. Ancak küçük anne okula sadece bir gün gitti.

KİMİN TECAVÜZÜNE UĞRADIĞINI SÖYLEMİYOR

M.H.'nin ailesi Erzincan'ın Kemah ilçesinden... Galericilik yapan babası ve ev kadını olan annesi ile birlikte yaşayan küçük kızın Ö.H. adında bir de ablası var. Geçen yılın başında hamile kalan ve hamileliği süresince ağzını bıçak açmayan M.H., anne ve babasının, "Sana kim tecavüz etti?" şeklindeki ısrarlı sorularına, "Bu soruyu bir daha sorarsanız intihar ederim" karşılığını verdi.

M.H.'nin bütün yıl boyunca okula gelmemesi üzerine baba C.H. okula çağrıldı. Kızının durumuyla ilgili sorulan soruları, "Özel nedenlerden dolayı gelemiyor" diye yanıtlayınca, okul yönetimi "Durumu polise bildireceğiz" diyerek babayı iknaya çalıştı. Bunun üzerine baba C.H., "Okula doğum yaptığı için gelemiyor. Kendisini okula göndermeyeceğim" dedi. Bu durum, okul müdürü Mehmet Aziret'in 9 Aralık 2009'da tuttuğu tutanakla MEB'e iletildi.

OKUL MACERASI 1 GÜN SÜRDÜ

Bakanlık yetkilileri, Yetiştirici Sınıf Öğretim Programı çerçevesinde minik annenin bulunduğu Mamak'taki gecekonduya gitti. 8 aylık oğlu ve ailesiyle birlikte yaşayan küçük M.H., sokakta oynarken kendisine tecavüz edildiğini söylemekle yetindi. Aile ile görüşen yetkililerin ısrarı üzerine önce baba C.H., ardından da küçük anne M.H. ikna oldu ve yine Mamak'ta bulunan başka bir ilköğretim okuluna kayıt yaptırıldı. Küçük M.H. bir kaç gün sonra kucağında 8 aylık çocuğuyla okula gitti. Arkadaşları şaşkın bakışlarla, bebeğiyle okula gelen M.H.'yi izledi. Teneffüste bütün çocuklar okul bahçesinde oynarken, M.H. sınıfta tek başına bebeğiyle ilgilendi. M.H.'nin psikolojisi bu durumu ancak bir gün kaldırabildi. Rehber öğretmenin ısrarlı soruları karşısında suskunluğunu koruyan M.H., bir daha okula dönmedi, Mamak'taki gecekondudan da ayrılıp anneannesinin evine yerleşti. Konuyla ilgili bakanlığın suç duyurusunda bulunması bekleniyor. Öte yandan Meclis'te bir süre önce kurulan Kayıp Çocuklar Komisyonu üyesi CHP İstanbul Milletvekili Mehmet Sevigen, M.H.'nin yaşadığı dramın sorumlularının bulunabilmesi için, İçişleri Bakanı Beşir Atalay'ın yanıtlaması istemiyle soru önergesi verecek.