BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  GÜNCEL

Bu diyarda Bursa'ya yer yok

Gözler Diyarbakır-Bursaspor maçına çevrildi. Olay çıkmaması için valinin aldığı karar tartışılıyor.

Abone ol

Bursa Valisi Şahabettin Harput, cumartesi günü oynanacak Diyarbakırspor-Bursaspor maçı için yeşil beyazlı taraftarların zorlu deplasmana gitmeyeceğini açıkladı.

Vali Harput, Diyarbakır Valiliği ile alınan ortak karar sonucu Süper Lig’de bu hafta oynanacak kritik karşılaşma için Diyarbakır’a en az 10 otobüsle çıkarma hazırlıkları yapan Bursaspor taraftarının gitmesine müsaade edilmeyeceğini bildirdi. Harput, yeni gerilimlerin çıkmasına fırsat vermemek amacıyla bu kararı aldıklarını ifade etti. Vali Şahabettin Harput, bugün düzenleyeceği basın toplantısıyla konuyla ilgili geniş açıklama yapacak.

ÖNCEKİ MAÇTA NE OLMUŞTU?
Turkcell Süper Lig'in 7. hafta karşılaşmasında Bursa Atatürk Stadı'nda oynanan maçta Bursaspor ile Diyarbakırspor karşı karşıya geldi. Yeşil-beyazlı ekibin Diyarbakırspor'u 4-0 mağlup ettiği karşılaşma sırasında olaylar çıktı. Taraftarların birbirini taşladıkları olaylarda 10 kişi yaralanırken, 4 Diyarbakırspor, 2 de Bursaspor taraftarı gözaltına alındı.
Konuk ekip taraftarlarının koltukları sökerek sahaya atması üzerine, iki takım arasında gerginlik yaşanırken, Diyarbakırspor taraftarlarının Bursaspor tribünlerine taş attığı görüldü. Çevik kuvvet saha içine girerek olaylara müdahale etti.