BIST 9.717
DOLAR 32,53
EURO 34,91
ALTIN 2.439,35
HABER /  GÜNCEL

Hükümet tatbikata neden katılmadı?

Genelkurmay'dan yapılan açıklamada tatbikata sadece Genelkurmay ve kuvvet komutanlarının katılımı planlandığı bildirildi.

Abone ol

Genelkurmay Başkanlığı hükümetin tatbikata katılmadığı ve tavır koyduğu yönündeki spekülasyonları yalanladı. İşte TSK'nın resmi internet sitesinde yer alan açıklama:

1. Türk Silahlı Kuvvetleri'nin planlı tatbikatlarından olan KIŞ-2010 Tatbikatı, 3'üncü Ordu Komutanlığı koordinatörlüğünde, 9'uncu Kolordu Komutanlığı tarafından, 01-05 Mart 2010 tarihleri arasında, Akbaba/Kars Atış ve Tatbikat bölgesinde, Hava Kuvvetleri Komutanlığının da katılımıyla, müşterek, fiili ve atışlı olarak icra edilmektedir.

2. Tatbikatın maksadı; birliklerin kar ve şiddetli soğuklarda, atış dahil muharebe imkan ve kabiliyetlerini denemek, birliklerin kış şartlarında arazide yerleşme, barınma, iaşe, giyim, ikmal ve bakım faaliyetleri gibi temel konular üzerinde eğitimlerini ve beka kabiliyetini geliştirmektir.

3. Başlangıçtan itibaren bu Tatbikatın Basına Kapalı olarak ve Seçkin Gözlemci Gününe sadece Genelkurmay Başkanı, Kuvvet Komutanları ve Jandarma Genel Komutanı katılacak şekilde icra edilmesi planlanmıştır.

4. Tatbikata 1574 personel, 7 uçak ve 14 helikopter katılmaktadır.

Kamuoyuna saygı ile duyurulur.