BIST 10.083
DOLAR 32,40
EURO 34,79
ALTIN 2.439,83
HABER /  GÜNCEL

Enkaz altında yürek yakan veda sözleri

Van'da yaşanan 7.2'lik felaketin ardından ortaya çıkan acı gerçeklerler yürekleri yakmaya devam ediyor

Abone ol

Van'da öğretmenlik yapan bir aileyi deprem ayırdı. 7.2'lik falaketten sağ kurtulan Sevdiye Erdem'in enkaz altında eşi ile son konuşması yürekleri yaktı.

Sevdiye Erdem, depremin ardından 3 saat sonra eşinin son sözlerini olan, "Sevdiye öleceğimi biliyorum. Hakkını helal et" sözlerini ve getirdiği tekbiri duydu.

Ahmet Erdem (26) Erciş'e bağlı Kocapınar köyündeki 50. Yıl İlköğretim Okulu'nda bilgisayar öğretmenliği, eşi Sevdiye Erdem (25) ise, Küplü köyündeki Cemile Küllük İlköğretim Okulu'nda sınıf öğretmenliği yapıyordu

Öğretmen çift depreme Van Yolu Caddesi'ndeki Emre Apartmanı'nın 3. katındaki dairelerinde kalvaltı hazırlığındayken yakalandı. Sevdiye Erdem deprem sırasında salonda, eşi ise mutfaktaydı. Bina yerle bir oldu, öğretmen çift enkaz altında kaldı. Beton kirişlerin altında kalan ve ağır yaralanan eşini göremeyen, ancak sesini duyabilen Sevdiye öğretmen, 3 saat süresince eşiyle konuşup, destek olmaya, moral vermeye çalıştı.

64 SAAT SONRA KURTULDU

Sevdiye Erdem, depremin ardından 3 saat sonra eşinin son sözlerini olan, "Sevdiye öleceğimi biliyorum. Hakkını helal et" sözlerini ve getirdiği tekbiri duydu. Eşine, "Sakın öyle bir şey düşünme. İkimiz de kurtulacağız" diyerek destek olmayı sürdüren Sevdiye öğretmen, ancak defalarca seslendiği Ahmet Erdem'den bir daha yanıt alamadı.

Sevdiye Erdem 64 saat sonraa enkazdan hafif yaralı olarak çıkartıldı. Daha sonra da Ahmet Erdem'in cesedine ulaşıldı.