BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

En çok emeklisi olan 2. il Bartın

Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın, merkezi Ankara'da bulunan Türkiye Emekliler Derneği Başkanı Kazım Ergün'ü ziyaret etti.

Abone ol

Ziyaret sırasında belediye çalışmaları ve Bartın hakkında Ergün'e bilgiler veren Başkan Cemal Akın, emeklilere verdikleri hizmetlerden dolayı Kazım Ergün'e teşekkür etti.

Türkiye Emekliler Derneği Başkanı Kazım Ergün de Başkan Cemal Akın'ın ziyaretinden mutluluk duyduğunu söyledi. Bartın ve bölgesinin Türkiye'nin nüfusa oranla en fazla emeklisi olan iller olduğunu anlatan Ergün, "Zonguldak emeğin başkenti iken emeklinin başkenti haline geldi. 143 bin çalışanı, 143 bin emeklisi ile nüfus bazında yüzde 22,93 ile Türkiye birincisi. İkinci sırada da Bartın var.

Bartın'da 36 bin çalışan, 42 bin emekli mevcut. Nüfusuna oranla yüzde 22,10 ile en çok emeklisi olan ikinci il durumunda. Yine üçüncü sırada Karabük, dördüncü sırada Sinop bulunuyor" dedi.

Türkiye'de örgütlenme oranlarının düşüklüğünden de bahseden Türkiye Emekliler Derneği Başkanı Kazım Ergün, Türkiye Emekliler Derneği'nin 700 bin üyesi bulunduğunu ve her 14 emekliden birinin derneğe üye olduğunu söyledi.